Philips SIOC: innovatieve verpakking bespaart materiaal

Philips SIOC: innovatieve verpakking bespaart materiaal

De uitdaging voor Philips SIOC was om een optimaal verpakkingsontwerp te creëren voor het verzenden van een epilator, dat voldoet aan alle aspecten van webretail, het milieu spaart en gebruik maakt van gerecyclede materialen. Een andere eis was dat de verpakking voldoet aan industriële standaarden en geschikt was voor SIOC (Shipping In Own Container). Het resultaat is een baanbrekende verpakking die het product goed beschermt en mooi presenteert.

‘Fibre-based’ verpakkingen voor elektronische producten

Veel elektronicaproducten worden online nog in hun retailverpakking verkocht en verstuurd, vaak omwikkeld met plastic. Philips SIOC kijkt naar hoe karton kan worden gebruikt om het product te fixeren en te beschermen zonder plastic. Dit resulteert in een volledig geoptimaliseerde verpakking met minimale impact op het milieu.

De innovatieve SIOC-verpakking van Philips is volledig fibre-based en gemaakt van gerecycled karton en een papieren label . Het neemt minimale ruimte in beslag tijdens transport, biedt een goede productpresentatie en is eenvoudig te openen, retourneren en recyclen. Dit maakt het een milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke keuze voor consumenten.

Philips Online Packaging 006

Onderscheidend van de concurrentie

Philips' SIOC-verpakking onderscheidt zich van concurrenten die nog steeds standaard retailverpakkingen gebruiken met veel plastic en extra verpakkingsmateriaal. De speciaal ontworpen webretail verpakking van Philips heeft een minimale 'footprint' en leidt tot aanzienlijke volumereductie en milieuvoordelen.

Philips_SIOC_Epilator.1_online

Volume- en milieubesparing

Dankzij het speciaal ontworpen verpakkingsontwerp voor webretail kon Philips het aantal producten per eenheid verdubbelen, wat resulteerde in een volumereductie van 100% voor B2B. De verpakking is geoptimaliseerd qua volume en hoeft niet extra verpakt te worden, wat richting de consument nog eens 40% minder volume oplevert. Bovendien past het door de brievenbus, waardoor het pakket vrijwel altijd bezorgd kan worden.

Philips Online Packaging 002

Innovatieve insert

De innovatieve insert zorgt ervoor dat het apparaat aan alle zijden wordt vastgeklemd zodra de doos gesloten is, zonder extra plastic beschermingsmateriaal. De consument krijgt een mooi gepresenteerd product dat eenvoudig uit de verpakking kan worden gehaald. Het gebruik van mono-materiaal en het ontbreken van verlijming maken de verpakking nog duurzamer en milieuvriendelijker.

Met Philips SIOC zet het bedrijf een grote stap richting een duurzamere toekomst voor webretail verpakkingen. De innovatieve, milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke verpakking laat zien dat het mogelijk is om een betere verpakkingsoplossing te vinden die zowel het product als het milieu beschermt.

Artikel delen