Plantaardige barrière van Saveggy gaat plastic op komkommers vervangen

Saveggy en odlarna.se gaan een eetbare, plantaardige beschermende barrière voor komkommers op de Zweedes markt brengen.

Plantaardige barrière van Saveggy gaat plastic op komkommers vervangen

Saveggy is een samenwerking aangegaan met odlarna.se voor de commerciële lancering van zijn eetbare, plantaardige beschermende barrière die het plastic op komkommers kan vervangen.

Saveggy heeft een plantaardige, eetbare beschermende barrière ontwikkeld die de houdbaarheid van groenten en fruit verlengt. Er wordt gezegd dat de beschermende barrière de houdbaarheid van komkommers drie tot vier keer verlengt. De technologie is ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met onder meer Lidl Zweden en ICA.

 

Verpakkingslijn

Saveggy en odlarna.se, een producentenorganisatie voor in Zweden geteelde komkommers en tomaten, gaan gezamenlijk een productie- en verpakkingslijn ontwikkelen met een technologie die op maat is gemaakt om komkommers te beschermen met de barrière van Saveggy. Het doel is om de huidige plastic verpakkingen te vervangen. Het project wordt ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (EARFD) via het European Innovation Partnership for Agriculture.

 

In 2024 op Zweedse markt

‘We zijn erg blij dat we dit partnerschap tot stand hebben gebracht. We hebben nauw samengewerkt met odlarna.se en belangrijke retailers om ons product aan te passen en te verbeteren in overeenstemming met de wensen van de consument. We kijken uit naar de eerste commerciële lancering’, zegt Vahid Sohrabpour, medeoprichter en CEO van Saveggy.

Artikel delen