Plastic Company Oudenbosch: ‘Verpakken begint bij recyclen’

Plastic Company Oudenbosch: ‘Verpakken begint bij recyclen’

Met het zorgvuldig inzamelen en vermalen van bijna alle soorten thermoplasten zoals PET, PP, PS, HDPE en PVC werkt Plastic Company al meer dan twintig jaar samen met de kunststofverwerkende industrie door heel Europa. De recycling kan nog beter, meent het bedrijf. ‘Door bij het ontwerpen van kunststof verpakkingen rekening te houden met recycling, lever je een waardevolle bijdrage aan de circulaire economie. Dat is beter voor het milieu en het levert daarnaast financieel voordeel op.’

 

Als postindustriële kunststof recycler zamelt Plastic Company restmateriaal, overcapaciteit of afgekeurde partijen in van bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie, automotive en zeefdrukkerijen en levert dit als hoogwaardig maalgoed terug aan de kunststofverwerkende industrie.

Het ingenomen materiaal wordt zorgvuldig op soort verwerkt om daarmee de kwaliteit van het maalgoed te waarborgen. Alleen dán kan het ingezet worden als ‘non-virgin’ grondstof om nieuwe halffabricaten te vervaardigen.

 

Inzameling

Kratten waarin materiaal schoon, droog en op soort kan worden ingezameld, worden kosteloos door Plastic Company ter beschikking gesteld. En om het zo eenvoudig mogelijk te maken zijn die in verschillende soorten en maten beschikbaar.

De frequentie van afhalen of leveren wordt in overleg bepaald. In geval van nood kunnen binnen 24 uur volle kratten omgeruild worden voor lege exemplaren!

 

Plastic Company wordt CO2 neutraal

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een logisch gevolg van de kernactiviteit: recycling. Kunststof restmateriaal wordt dankzij Plastic Company opnieuw ingezet als grondstof, maar gaat ook nog een stapje verder: ‘Wij houden in ons ondernemerschap rekening met de effecten op mens en milieu’, aldus Plastic Company. ‘Daarbij betrekken wij ook onze stakeholders, zoals leveranciers, klanten, medewerkers en de lokale omgeving. Hier staan begrippen als partnership, betrokkenheid, open communicatie en eerlijkheid centraal.’

 

ISO 26000

Plastic Company werkt volgens de ISO 26000- voorschriften en beschikt sinds 2012 over een zelfverklaring die door nieuwe plannen jaarlijks een update krijgt. Om doelstellingen verder te verwezenlijken is in 2016 aansluiting gezocht bij Stimular en wordt gebruik gemaakt van de Milieubarometer om de CO2-uitstoot in kaart te brengen en die waar mogelijk te reduceren.

PlasticCompany logo

 

Artikel delen