Recyclebare monoseal maakt potten 100% recyclebaar

De Houweling Group en Solina lanceren een pottenserie met een houdbaarheidsseal van monomateriaal.

Recyclebare monoseal maakt potten 100% recyclebaar

Verpakkingsgroothandel en – producent de Houweling Group en voedingsmiddelenbedrijf Solina lanceren een pottenserie met een houdbaarheidsseal van monomateriaal. Hierdoor zijn de verpakkingen volledig recyclebaar.

Producenten en leveranciers van voedingsmiddelen gebruiken een houdbaarheidsseal op potten met bijvoorbeeld kruiden om ze af te sluiten en te verzegelen. De samenstelling van de gebruikelijke seals zijn van andere materialen gemaakt dan de rest van de verpakking. Dat bemoeilijkt het recyclingsproces; het zorgt dat seal en verpakking gescheiden moeten worden ingezameld om een effectieve verwerking mogelijk te maken.

 

Verkleining van de afvalberg

De verpakking en seal zijn nu van hetzelfde materiaal, waardoor de volledige verpakking te recyclen is. Dit zorgt voor minder afval, minder energieverbruik en verlaagt de CO2-uitstoot.

‘Deze verpakkingsoplossing is een optimalisatie van een eerdere virgin pot met een multilayer seal die niet te recyclen is’, vertelt Frank Houweling , sales & export manager van Houweling Group. ‘Dat moest beter en duurzamer kunnen; daarover waren Solina en wij het snel eens. Doordat Solina ons er gelijk aan het begin van dit proces bij betrok en besloot samen op te trekken, zijn we uiteindelijk tot deze monoseal gekomen.’

Houweling2

Breed toepasbaar

De introductie van de monoseal is volgens Frank Houweling een ontwikkeling met een enorme potentie. ‘Deze oplossing is natuurlijk veel breder toepasbaar. Zo dragen we samen weer een steentje bij aan een groenere wereld.’

 

www.houweling.nl

Artikel delen