Red Dot Design Award voor de Chep ZirConic Container van CHEP en Cabka

Chep ZirConic Container CHEP Cable

Red Dot Design Award voor de Chep ZirConic Container van CHEP en Cabka

Bij de Red Dot Design Award-uitreiking van afgelopen juni won de Chep ZirConic Foldable Large Container, in de categorie Industrial Packaging. De ontwikkeling van deze herbruikbare transportverpakking vond plaats in samenwerking tussen CHEP (wereldwijd marktleider in herbruikbare pallets en containers) en Cabka (marktleider in duurzame transportverpakkingen). 

Chep ZirConic Foldable Large Container

CHEP en Cabka ontwikkelden de Chep ZirConic Container als antwoord op de behoefte aan herbruikbare transportverpakkingen (RTP), die voldoen aan de eisen van de hedendaagse supply chain. De Chep ZirConic Container vertegenwoordigt een nieuwe generatie RTP's, die uitblinken op het gebied van operationele prestaties en duurzaamheid. De herbruikbare transportverpakking is gemaakt van 97% post-consumer plastic en volledig recyclebaar aan het einde van de levensduur. Hiermee draagt de Chep ZirConic Container bij aan afvalreductie en ondersteunt deze een circulair economisch model.

Optimale functionaliteit en IoT-integratie

Enkele belangrijke kenmerken van de Chep ZirConic Container zijn:

  • Een modulair ontwerp voor een langere levensduur. Hierdoor zijn onderdelen eenvoudig te repareren of te vervangen, waardoor minimale stilstandtijd wordt gegarandeerd en de bruikbaarheid wordt gemaximaliseerd.
  • Optimalisatie van de toeleveringsketen. De container biedt tot 15% meer intern volume en 33% extra laadcapaciteit. Dit resulteert in 500 kg tot 750 kg meer laadvermogen en maakt efficiënter gebruik van de magazijnruimte en transportmiddelen mogelijk.
  • Compactere vouwbaarheid. Dit zorgt voor verbeterde opslag en geoptimaliseerde vrachtwagencapaciteit, waardoor transportkosten en CO2-uitstoot worden verminderd. Bovendien kan het schap dankzij het innovatieve ontwerp in de container worden gevouwen, waardoor het ruimtegebruik verder wordt geoptimaliseerd en de interne processen worden verbeterd.
  • Integriteit van de inhoud. De container is voorzien van een veilig klikdeksel en een manipulatiebestendig ontwerp om goederen te beschermen tegen verontreiniging.
  • IoT-integratie: elke container is uniek geserialiseerd voor nauwkeurige tracering en heeft een speciaal compartiment voor digitale apparaatintegratie. Dit biedt een schat aan inzichten in de toeleveringsketen, zodat klanten weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Awardwinnende samenwerking

CHEP en Cabka zien de Red Dot Design Award als een erkenning van het innovatieve ontwerp, de functionaliteit en de duurzaamheid van de Chep ZirConic Container. Daniel López, Product Management and Innovation Director bij CHEP Europe: ‘De Red Dot Award is een erkenning van de waarde die we onze klanten bieden dankzij het uitzonderlijke co-designwerk, dat we hebben uitgevoerd met Cabka, onze strategische partner.’ Ignacio Castellano Montoro, Vice President Pooling en Systeemintegraties bij Cabka, voegt hieraan toe: ‘De samenwerking met CHEP was een lonende ervaring. Het ontvangen van de Red Dot Award benadrukt onze succesvolle samenwerking en erkent onze toewijding aan het creëren van innovatieve oplossingen voor de circulaire economie.’

Chep ZirConic Foldable Large Container CHEP Cabka-1
De Chep ZirConic Foldable Large Container
Artikel delen