RKW en DOW introduceren Revoloop 100% PCR krimpfolie

DOW Revoloop

RKW en DOW introduceren Revoloop 100% PCR krimpfolie

Dow introduceert twee nieuwe REVOLOOP™ gerecycleerde kunststoffen, die speciaal zijn ontwikkeld voor krimpfolie. Deze nieuwe producten bevatten tot wel 100% post-consumer recycled (PCR) materialen en zijn een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame verpakking

Met deze nieuwe film zet Dow een belangrijke stap in hun streven naar een circulaire economie. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 jaarlijks drie miljoen metrische ton circulaire en hernieuwbare oplossingen op de markt te brengen. De introductie van deze kunststof betekent het omzetten van plastic afval in waardevolle materialen voor klanten en partners, wat bijdraagt aan een vermindering van de milieu-impact.

Non food toepassingen

De twee nieuwe soorten gerecycleerde kunststoffen zijn goedgekeurd voor niet-voedselcontact toepassingen. Eén van deze soorten bestaat volledig uit post-consumer gerecycled materiaal, terwijl de andere tot 85% gerecycleerd materiaal bevat, afkomstig van huishoudelijk afval. Deze materialen zijn bijzonder geschikt voor het maken van krimpfolie, een verpakkingsmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor het bundelen van producten.

Samenwerking

Dow werkt nauw samen met de RKW Group, een toonaangevende Europese producent van krimpfolie, om deze meer duurzame oplossingen op de markt te brengen. Door de expertise van Dow te combineren met de extrusie- en drukvaardigheden van RKW, hebben beide bedrijven een nieuwe standaard gezet voor het gebruik van gerecycled huishoudelijk afval in veeleisende toepassingen zoals krimpfolie.

Konrad Noniewicz, Directeur R&D & Application Engineering bij RKW Group, benadrukt de voordelen van deze samenwerking: "Door deze 100% PCR film en andere varianten met gerecycled huishoudelijk afval te integreren met virgin materialen, creëren we een flexibele verpakkingsoplossing die voldoet aan de mechanische recycleerbaarheidseisen. Dit draagt bij aan de overgang naar een circulaire economie."

Plastics Recycling Show Europe

Dow en RKW Group zullen hun nieuwe films en de krimpfolie presenteren op de Plastics Recycling Show Europe. Die vindt plaats van 19-20 juni in Amsterdam, Nederland. Bezoekers kunnen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van flexibele verpakkingen ontdekken en in gesprek gaan met experts van Dow en RKW in Hal 9, Stand 9-333.

Dow revoloop

 

Artikel delen