Roestvaste IBC’s bieden uitkomst voor UN-gevulde goederen

Roestvaste IBC’s bieden uitkomst voor UN-gevulde goederen

TPS is niet alleen sterk in het bag-in-box segment, maar beschikt eveneens over uiteenlopende oplossingen voor UN-gevulde goederen. Zo kon de onderneming een duurzame en kostenbesparende oplossing bieden voor het veilig vullen van zeer gevoelige hygiënische producten.

Klantcase: oplossing voor zeer gevoelige hygiëneproducten

Een hygiënespecialist in de ontwikkeling en productie van producten en processen om besmettingen en infecties te voorkomen, klopte bij TPS Rental Systems aan met een uitgebreid eisenpakket. Deze klant wilde een veilige oplossing voor het vullen van zeer gevoelige hygiëneproducten, waarmee medische apparatuur in klinieken en ziekenhuizen kan worden gereinigd. Tegelijkertijd diende deze oplossing de carbon footprint drastisch te verminderen, een betrouwbare toeleveringsketen te onderhouden en de cashflow te verbeteren. 

Roestvaste IBC’s 500L – 1000L

TPS biedt uiteenlopende oplossingen voor UN-gevulde goederen en heeft een assortiment van vrijwel onbeperkt herbruikbare roestvast stalen IBC’s in maten van 500L tot 1000L. In het geval van deze klant boden de rvs 1000L-metercubes uitkomst, waardoor de hygiënespecialist geen kunststof IBC’s hoefde aan te schaffen. Dit resulteerde zowel in een verminderde carbon footprint als in een verbeterde cashflow. Bovendien bood de oplossing de nodige (financiële) flexibiliteit; de klant betaalt uitsluitend een basislast over een langere periode voor het huren van de metercubes, en kan via TPS flexibel pieken in de vraag opvangen. Beschadigde containers worden onmiddellijk vervangen door intacte containers, zonder de operationele planning te beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor het reinigen en keuren van de IBC.

De USP’s van rvs IBC’s

  • Lange levensduur
  • Robuust
  • Hoge transport- en opslagveiligheid dankzij staal- en drukvastheid
  • Besparing van hulpbronnen
  • Kostenefficiënt bij hoog goederenverbruik en/of iteratieve processen met een hoge omloopsnelheid 


TPS: de voordelen op een rij

Naast de verhuur van containers ontlast TPS de klant van investerings-, voorraad- en supply chain planningskosten. Op deze manier creëert TPS toegevoegde waarde voor het productieproces van haar klanten. Nog meer voordelen:

  • Alles uit één bron
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Dicht bij de klant door uitbreiding van het Europese netwerk van locaties
  • Onafhankelijke DL met eigen productie en een Europees netwerk van servicestations voor alle gangbare IBC-oplossingen


Meer weten over de oplossingen van TPS?

Met een groot aanbod aan oplossingen, producten en aanbouwonderdelen én professionele kennis realiseert TPS voor elke klantspecifieke wens een oplossing op maat. Niet voor niets is het credo: “supply chain-logistiek net zo eenvoudig maken als IBC"®. 

Wilt u weten met welke oplossing TPS Rental Systems uw verpakkingslijn kan verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op via +49 (0) 179 59 69 114. 

Artikel delen