SIG wint duurzaamheidsprijs met SIG Terra alu-vrij verpakkingsmateriaal

Het SIG Terra drankpak, gemaakt uit barrière verpakkingsmateriaal zonder aluminiumlaag

SIG wint duurzaamheidsprijs met SIG Terra alu-vrij verpakkingsmateriaal

SIG’s heeft met haar SIG Terra drankpak, gemaakt uit barrière verpakkingsmateriaal zonder aluminiumlaag, de Sustainability Award 2023 van Packaging Europe gewonnen. De aseptische kartonnen verpakkingen won deze prijs in de categorie ‘Climate’.

De zogenoemde ‘SIG Terra Alu-free Full barrier’ verpakking bevat volgens de jury een hoog aandeel hernieuwbare energie, een lage CO2-voetafdruk en is ontworpen voor recycling. ‘Het verwijderen van de aluminiumlaag vermindert de energiebehoefte in de supply chain en draagt bij aan het verlagen van de CO2-voetafdruk van verpakkingen’, aldus de jury.

 

Verpakkingsmateriaal zonder aluminium

SIG zet als sinds 2010 in op het ontwikkelen van verpakkingsmateriaal en verpakkingen zonder aluminiumlaag. Het SIG Terra drankenpak breidt SIG's koolstofarme verpakkingsmaterialen zonder aluminiumlaag verder uit voor breder gebruik bij zuurstofgevoelige producten zoals vruchtensappen, nectars, gearomatiseerde melk en plantaardige dranken. Dit zorgt volgens de verpakkingsproducent voor een betere toegang tot gezonde voeding en vermindert voedselverspilling, zelfs in landen met complexe toeleveringsketens.

 

‘Erkenning voor ons team’

‘Om geëerd te worden met deze duurzaamheidsonderscheiding is een erkenning en eerbetoon aan het team van SIG’, zegt Frederic di Monte, Global Sustainability Marketing Manager bij SIG. ‘En aan onze voortdurende toewijding aan het leveren van de meest duurzame verpakkingsoplossingen voor voedsel en dranken met een lange houdbaarheid. De internationale jury van experts heeft veel ervaring op het gebied van duurzame verpakkingen, wat deze onderscheiding tot een nog groter voorrecht maakt.’

 

Over SIG

SIG heeft een portfolio van aseptisch karton, bag-in-box en pouches voor voedsel- en drankproducten. De technologie en uitstekende innovatiemogelijkheden stellen het bedrijf in staat haar klanten veelzijdige verpakkingssystemen en oplossingen voor innovatieve producten en slimme bedrijfsvoering te bieden, allemaal om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van het bedrijf.

SIG, opgericht in 1853, heeft zijn hoofdkantoor in Neuhausen, Zwitserland, en is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 9.000 medewerkers in dienst in meer dan 100 landen.

Artikel delen