Snoepjes in duurzaam verpakkingsmateriaal van adapa

Verpakkingsproducent adapa introduceert een op papier gebaseerde twistwrap die goed verwerkbaar is op high speed verpakkingslijnen.

Snoepjes in duurzaam verpakkingsmateriaal van adapa

Verpakkingsproducent adapa introduceert een op papier gebaseerde twistwrap die goed verwerkbaar is op high speed verpakkingslijnen. Daarnaast is dit duurzame verpakkingsmateriaal gecertificeerd volgens de CEPI-standaard als herpulpbare verpakking. Deze zogenoemde PaperTwister is een duurzame verpakking voor onder andere toffees, zachte karamels of andere snoepjes.

PaperTwister is verkrijgbaar in papierkwaliteit van 40 tot 50 g/m2 en kan worden gebruikt als enkele of dubbele twist en voor vouwtoepassingen. Het is ontworpen voor bestaande lijnen en voor de nieuwste hogesnelheidsverpakkingsmachines.
‘Met een productiecapaciteit van 2.300 stuks per minuut laat de twistwrap, die verkrijgbaar is in een standaard papieren en een gemetalliseerde versie, uitstekende en betrouwbare prestaties zien’, aldus adapa.

adapa_PaperTwist_Rolle_90�_CMYK_high_neu

PaperTwister is 90% papier

De nieuwe op vezels gebaseerde PaperTwister(re) bestaat voor 90 procent uit papier en is voorzien van een plantaardige coating die door onafhankelijke instituten is gecertificeerd als herpulpbaar volgens de nieuwe CEPI (4EverGreen) en OPRL (CPI)-normen. Volgens deze normen moet elke nieuwe verpakking op vezelbasis worden ontworpen met circulariteit in gedachten. Adapa vermeldt dat haar R&D-afdeling voldoet aan deze uitdaging.

 

Consumentvriendelijke twistwrap van duurzaam verpakkingsmateriaal

De PaperTwister(re) voldoet niet alleen aan de vraag van fabrikanten en consumenten naar papieren verpakkingen, aldus adapa. ‘Het combineert dit ook met gemak: naast een zeer betrouwbare en prettig te openen dead fold, is het geschikt voor plakkerige zoetwaren dankzij de easy-release-functie die voorkomt dat producten aan de verpakking blijven kleven.’
Voor een opvallende uitstraling kan adapa de PaperTwister(re) bedrukken in een palet van maximaal acht kleuren.

adapa_PaperTwister_single_Awar_CMYK_high

 

Artikel delen