Stora Enso presenteert papieren tube

Stora Enso: Papieren tube met schroefdop van Blue Ocean Closures

Stora Enso presenteert papieren tube

Stora Enso bracht op interpack in Düsseldorf haar papieren tube onder de aandacht. De verpakking is samengesteld uit het barrière-gecoat plaatmateriaal Natura Shape van het Fins-Zweedse concern.

Dit nieuwe, innovatieve concept op basis van houtvezels helpt merkeigenaren het aandeel hernieuwbaar materiaal in hun verpakkingen te vergroten, informeert Stora Enso. Alle componenten van de tube zijn ontworpen voor recycling.
'Wij geloven dat het essentieel is om het vezelgehalte te verhogen om kartonnen tubes toekomstbestendig te maken'

85% vezelgehalte

De tube is samengesteld uit barrière-gecoat plaatmateriaal Natura Shape van de papier- en verpakkingsproducent. De schroefdop is ontworpen in samenwerking met Blue Ocean Closures met assemblage door AISA. De verpakkingsoplossing bevat meer dan 85% vezelgehalte.Stora Enso: papieren tube met schroefdop van Blue Ocean Closures

‘Het is het hoogste aandeel dat beschikbaar is in een tube-ontwerp. De tube is bedoeld voor cosmetica en persoonlijke verzorgingstoepassingen en zal naar verwachting in 2024 commercieel verkrijgbaar zijn’, aldus Stora Enso. 

Duurzame alternatieven

Aangezien plastic tegenwoordig nog steeds het meest beschikbare basismateriaal voor tubes is, stonden merkeigenaren voor een uitdaging bij het inkopen van duurzame alternatieven.

Martin Hammer, business developer bij Stora Enso: ‘Wij geloven dat het essentieel is om het vezelgehalte te verhogen om kartonnen tubes toekomstbestendig te maken met een grotere recyclebaarheid, een kleinere koolstofvoetafdruk en te voldoen aan de verwachtingen van de consument op het gebied van duurzaamheid en gebruikerservaring.’

‘Om merkeigenaren te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen zonder concessies te doen aan functionaliteiten en aanwezigheid in het schap, is meer samenwerking nodig in de hele waardeketen. Om onze kartonnen tubes meer gemeengoed te maken in het huidige verpakkingslandschap, moeten we ook duurzame sluitingen vinden. Door samen te werken met Blue Ocean Closures en AISA hebben we de ontwikkeling van de duurzamere tubeoplossing kunnen versnellen’, zegt Salvatore Sortino, head of business alliance bij Stora Enso.

Klimaatvriendelijk alternatief

Deze laatste verbetering werd officieel onthuld op interpack. Stora Enso lanceerde in 2019 voor het eerst haar kartonnen tubeconcept voor cosmeticaverpakkingen als een nieuw, klimaatvriendelijk alternatief voor plastic tubes.

StoraEnso.tube.2

Artikel delen