Teamplast: ‘De nieuwe generatie is de toekomst’

Teamplast: ‘De nieuwe generatie is de toekomst’

Teamplast: ‘De nieuwe generatie is de toekomst’

Op maandag 26 juni opende Teamplast haar deuren voor groep 7 van de Julianaschool uit Heteren. Het thema recycling en duurzaamheid stond op het programma en dan draagt het bedrijf graag haar steentje bij.

De nieuwe generatie is de toekomst. Daarom maakt het Teamplast-team maar al te graag tijd vrij om kennis te delen.

‘We hopen een belangrijke boodschap over te kunnen brengen. In onze ogen bestaat er geen afval, maar enkel een grondstof voor een nieuw product’, zegt Alan Koning, Project & Improve Manager bij het kunststofproductiebedrijf in Heteren. ‘Wij bieden de gelegenheid om een echt inkijkje te geven in het recycleproces en maken dit tastbaar voor de kinderen door deze grondstof direct te verwerken in iets nieuws.’

Hoe gaaf is het, als je thuis afval inzamelt en vervolgens weer naar huis gaat met een nieuw product wat je zelf hebt gemaakt. 

Lisa en Alan kijken samen terug op een geslaagde dag. Lisa kijkt lachend naar een groep joelende schoolkinderen dat aan komt fietsen met een box vol ingezameld afval. Voor de kids op het eerste oog gewoon een leuk uitje, even weg van school en iets anders dan rekenen of taal. Direct vanaf het moment dat ze bij Teamplast binnenstappen en een kijkje krijgen in de fabriek is er volledige focus, dat maakt toch meer indruk dan gedacht. Een totaal nieuwe ervaring om te zien waar producten die je dagelijks in je handen hebt nu als losse onderdelen uit de machine komen. De kinderen werden meegenomen in de wereld van plastic, verpakkingen en recycling. Het is zo belangrijk om een bijdrage te leveren aan het inzicht van de kinderen van nu. Gooi dat flesje niet van je af, maar zie het als een grondstof. Laten we kijken of we met elkaar op een andere manier naar ons afval kunnen gaan kijken. Aan ons de taak om de kinderen uit te dagen en ze hiervoor te enthousiasmeren! 

Missie Teamplast

Kennis delen en elkaar inspireren om het beter te doen voor mens en milieu is de missie van Teamplast. Een middagje samenzijn geeft deze kinderen een mooi inkijkje in de wereld van plastic, verpakkingen en recycling. Een andere blik op het gebruik van verpakkingen, afvalstromen en het stimuleren van hergebruik en goede inzameling.

Kennis delen

‘Onze boodschap is om het product te blijven zien als een waardevolle grondstof voor iets nieuws en niet als afval. Wij zijn bereid om te investeren in het delen van deze kennis en dit over te brengen op de volgende generatie. Lees meer over deze leerzame dag in het artikel op onze website’.
Artikel delen