DFNS x The North Face: groene missie met duurzame verpakking

GPA-Global-North-Face-karton-verpakking

DFNS x The North Face: groene missie met duurzame verpakking

Arthur van der Kroft richt in 2019 DFNS (Defense) op met als missie het duurzaamste lifestyle CARE merk van de wereld te worden. Ruim vijf jaar later vinden de milieuvriendelijke verzorgingsproducten voor schoenen en kleding wereldwijd hun weg naar de consument, in de duurzame verpakkingen van GPA Global

Impact groene missie

De verzorgingsproducten van DFNS verlengen de levensduur van schoenen en kleding door deze te beschermen, verfrissen, ontkreuken, reinigen en waterdicht te maken. De organisatie gaat innovatieve samenwerkingsverbanden aan met andere toonaangevende merken om zo gezamenlijk de impact van haar groene missie te vergroten. 

Samenwerking The North Face

In samenwerking met outdoormerk The North Face introduceerde DFNS een complete verzorgingsset voor outdoor gear. De zes verschillende verzorgingsproducten in de set zijn gemaakt van biologisch afbreekbare formules in 100% recyclebare petflessen en duurzaam verpakt in een door GPA Global ontwikkelde en geproduceerde verpakking.

GPAGlobal.4_adv_wk39_22-1 GPAGlobal.3_adv_wk39_22-1

Luxe én duurzame verpakking

‘Al onze producten worden op basis van duurzaamheid ontwikkeld, dus dit geldt natuurlijk ook voor de verpakking. Een duurzame toekomst bewerkstellig en versnel je door creatieve en innovatieve samenwerkingsverbanden aan te gaan. Wij werken al jaren samen met onze verpakkingspartner GPA Global, die ook deze keer de uitdaging aanging om een solide, luxe én duurzame verpakking te ontwerpen en produceren met een minimale impact op het milieu’, vertelt Arthur van der Kroft, CEO & oprichter van DFNS.

'Al onze producten worden op basis van duurzaamheid ontwikkeld, dus dit geldt natuurlijk ook voor de verpakking.'

FSC-gecertificeerd golfkarton

Ontwerp een luxe verpakking, geschikt voor drie verschillende soorten flacons, variërend in formaat, gewicht en sluitingen met als uitgangspunt duurzaamheid; een briefing waarin het ervaren designteam van GPA Global in Nederland graag haar tanden zette. Met als resultaat: een luxe, massieve boekband met een golfkartonnen interieur van FSC-gecertificeerd karton. Voor de bedrukking is gekozen voor een lak op waterbasis en is de spotlak inline aangebracht. Wel zo duurzaam!

Verpakking voor merkbeleving

Ben je op zoek naar een verpakking die aansluit bij de merkbeleving van je product? Is je bestaande verpakking aan een nieuwe look toe? Neem dan vrijblijvend contact op met Berend Feskens (06 40 33 90 83) of Danielle Myer (06 48 05 47 06) van GPA Global.
Artikel delen