The North Face X DFNS: groene verpakking voor duurzame samenwerking

GPA-Global-North-Face-karton-verpakking

The North Face X DFNS: groene verpakking voor duurzame samenwerking

Arthur van der Kroft richt in 2019 DFNS (Defense) op met als missie het duurzaamste lifestyle CARE merk van de wereld te worden. Nu, 4 jaar later, vinden de milieuvriendelijke verzorgingsproducten voor schoenen en kleding wereldwijd hun weg naar de consument.
'Aangezien al onze producten op basis van duurzaamheid worden ontwikkeld, gaat dit ook voor de verpakking op.'

De verzorgingsproducten van DFNS verlengen de levensduur van schoenen en kleding door deze te beschermen,  verfrissen, ontkreuken, reinigen en waterdicht te maken. Het bedrijf gaat innovatieve samenwerkingsverbanden aan met andere toonaangevende merken om zo gezamenlijk de impact van haar groene missie te vergroten. 

Onlangs is in samenwerking met outdoormerk The North Face een complete verzorgingsset voor outdoorgear geïntroduceerd. De 6 verschillende verzorgingsproducten in de set zijn gemaakt van biologisch afbreekbare formules in 100% recyclebare PET flessen en duurzaam verpakt in een door GPA Global ontwikkelde en geproduceerde verpakking.

GPAGlobal.4_adv_wk39_22-1 GPAGlobal.3_adv_wk39_22-1

‘Aangezien al onze producten op basis van duurzaamheid worden ontwikkeld, gaat dit ook voor de verpakking op. Een duurzame toekomst bewerkstellig en versnel je door creatieve en innovatieve samenwerkings-verbanden aan te gaan. Wij werken al jaren samen met onze verpakkingspartner GPA Global die ook dit keer de uitdaging is aangegaan om een solide, luxe, maar ook duurzame verpakking te ontwerpen en produceren met een minimale impact op het milieu’, zegt Arthur van der Kroft, CEO & oprichter van DFNS.

Ontwerp een luxe verpakking, geschikt voor 3 verschillende soorten flacons, verschillend in formaat, gewicht en sluitingen met als uitgangspunt duurzaamheid. Een briefing waar het ervaren design team van GPA Global in Nederland graag haar tanden in zet. Met als resultaat: een luxe massieve boekband met een golfkartonnen interieur van FSC gecertificeerd karton. Voor de bedrukking is gekozen voor een lak op waterbasis en is de spotlak inline aangebracht: wel zo duurzaam.

GPAGlobal.2_adv_wk39_22

'Ben je op zoek naar een verpakking die aansluit bij de merkbeleving van je product? Is je bestaande verpakking aan een nieuwe look toe? Bekijk de mogelijkheden op www.gpaglobal.net of neem contact met ons op.'

Artikel delen