Toenemende vraag bij vleesindustrie naar flexibele verpakkingsmaterialen

Toenemende vraag bij vleesindustrie naar flexibele verpakkingsmaterialen

Meer vraag naar de flexibele verpakking

De vleesindustrie wordt sinds vorig jaar vanuit de supermarktbranche geconfronteerd met een verhoogde vraag naar duurzamere verpakkingen. Deze vraag komt voort uit de doelstellingen die de supermarktbranche heeft gesteld om verpakkingen een bijdrage te laten leveren aan de circulaire economie. Het CBL stelt als doel dit jaar onder andere 10% minder verpakkingsmateriaal in te zetten en 80% van de verpakkingsmaterialen recyclebaar moet zijn.

Aangezien de Oerlemans Packaging Group al decennia investeert in verduurzaming van flexibele verpakkingsmaterialen en preferred supplier is bij de grotere vleesindustrie, wordt Oerlemans actief betrokken bij het proces van verduurzaming van de flexibele verpakkingen.

Tevens is Oerlemans Packaging partner bij het Plastic Pact NL waarin de volgende doelstellingen zijn gedefinieerd voor 2025: 20% minder materiaal nodig en 100% recyclebaar materiaal! Het familiebedrijf volgt in haar visie op verpakking de Rethink Plastics strategie.

Wat zijn de mogelijkheden voor verduurzaming vanuit het Rethink Plastics

uitgangspunt:

  • Reduce: dikte reductie en minder materiaalverbruik.
  • Re use: hergebruik verpakkingen zo vaak mogelijk.
  • Re cycle: inzet van zoveel mogelijk gerecyclede grondstoffen (non food).
  • Re design: keuze voor enkelvoudige materialen die recyclebaar zijn.
  • Re new: minder verbruik eindige grondstoffen, meer inzet hernieuwbare grondstoffen.

Edwin de Vries is namens de producent als productspecialist expert voor de vlees- en vleesvervangende industriesector. De Vries verwoordt de Rethink visie graag met concrete voorbeelden: “Aansluitend op de voorgaande uitgangspunten hebben we de volgende duurzame oplossingen geïmplementeerd:

BBQ pakketten verpakt in mono materialen met “paper look” bedrukking ter vervanging van folie gecombineerd met papier. Deze oplossing bevordert een betere recycling.

  • Verpakken van vlees in ready-to-recycle barrière-folies voor flowpack- en topseal toepassingen.
  • Ready-to-recycle heeft onder de merknaam “RTR” een steeds bredere productportfolio voor foodverpakking bij onze productie
  • Oplossingen voor het verpakken van onder andere gehakt in folie in plaats van voorgevormde schalen (dikte-reductie en vermindering CO2 uitstoot).
mono materialen met “paper look” bedrukking ter vervanging van folie gecombineerd met papier

Samen met het Oerlemans Technology Centre help ik, Edwin de Vries, de vleesindustrie de verduurzamingsvraag vanuit de supermarktbranche te vertalen naar concrete verpakkingsoplossingen die bijdragen aan de circulaire economie.

Via deze link kunt u meer lezen over onze visie op de verduurzaming van verpakking  ‘Verduurzamen doen we samen’: Duurzaamheid en milieu spelen een grote rol bij Oerlemans packaging.

Artikel delen