Verpakkingen op maat met duurzame verpakkingsmaterialen van rPET en bioplastic

TK Packaging Consulting vertegenwoordigt Inova Plastics in West Europa.

Verpakkingen op maat met duurzame verpakkingsmaterialen van rPET en bioplastic

TK Packaging Consulting uit Roosendaal vertegenwoordigt sinds kort Inova Plastics in West Europa. Dit Griekse spuitgietbedrijf is gespecialiseerd in het produceren verpakkingen van de duurzame verpakkingsmaterialen rPET en bioplastic. ‘Door zelf haar eigen matrijzen te produceren, kan Inova snel op maat leveren’, zegt Ton Knipscheer. ‘Daarnaast levert het een hoge kwaliteit verpakkingen tegen een concurrerende prijs.’

Inova Plastics is een Grieks familiebedrijf. Het is opgericht in 1980 en tegenwoordig actief vanuit een moderne locatie van 15.000 m2 met plannen en ruimte voor uitbreiding in Thebe (65 km van Athene).

Miljoenen voedselverpakkingen

Met 27 spuitgietmachines produceert Inova jaarlijks miljoenen plastic voedselverpakkingen, waaronder high barrier verpakkingen, verpakkingen van alle gangbare kunststoffen en eventueel voorzien van in-mould labels of shrink sleeves. De verpakkingen van Inova worden veel gebruikt voor vlees, ijs, zuivel, koffie, sappen, antipasti, wijn en kant-en-klaarmaaltijden.

INNOVATION-rpet-products-images01

Duurzame verpakkingsmaterialen

Daarnaast is Inova al enkele jaren gespecialiseerd in de duurzame verpakkingsmaterialen rPET- en bioplasticverpakkingen. Eén van de laatste innovaties is de brailletekst op plastic deksels voor een grote internationale merkeigenaar.

 

Eigen matrijzen

‘Door de familiestructuur zijn de beslissingstrajecten kort’, vertelt Ton Knipscheer. ‘En dankzij de eigen matrijzenmakerij gaat hier geen kostbare tijd verloren en blijven de kosten beperkt. Eventuele last-minute wijzigingen kunnen daardoor ook snel worden doorgevoerd.’

inova icecream-

Kartonnen trays met een dunne barrière-film

Inova produceert ook kartonnen bakjes voor voedsel met een dunne barrièrefolie. Deze folie is na gebruik volledig verwijderbaar, waardoor de verpakking recyclebaar is. Het combineren van karton met plastic bespaart 85% plastic.

‘Deze kartonnen tray met plastic binnenlaag biedt grote technische voordelen ten opzichte van de gebruikelijke kartonnen trays’, meent Knipscheer. ‘Er zijn geen open hoeken, dus er is geen risico op lekkage. Ook is er geen verdikte overlap aan de bovenzijde waardoor er geen sprake is van afdichtingsproblemen.’

Trays voor MAP en vacuümverpakking

De trays zijn geschikt voor MAP en vacuümverpakking en zijn rondom bedrukbaar. Ze zijn geschikt voor kant-en-klaarmaaltijden en kunnen direct in de oven of magnetron gebruikt worden. Momenteel lopen er enkele succesvolle testen met iobased en biologisch afbreekbare films als barrièrefilms.

inova 422_2

 

Vertegenwoordiging TK Packaging Consulting

Sinds 1 september van dit jaar wordt Inova in Noordwest-Europa vertegenwoordigd door Ton Knipscheer van TK Packaging Consulting .

Ton is een onafhankelijke verpakkingsadviseur met ruime ervaring. Hij heeft verschillende leidinggevende posities bekleed in de internationale verpakkingsindustrie, waaronder de Weidenhammer Packaging Group, waar hij verantwoordelijk was voor de Pringleskokers.

Van 1990 tot 2018 was hij mede-eigenaar van Interpak, een gerenommeerde co-packer. 
Sinds 2020 is hij bestuurslid van de European Co-Packers Association, ECPA en actief lid van de Vereniging van Nederlandse Verpakkingsdeskundigen, VNV. Daarnaast is hij als jurylid betrokken bij de NL Packaging Awards.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
ton@tkpackagingconsulting.com
Telefoon: +31-6-24121572

 

Artikel delen