Wateroplosbare doekjes met wasmiddel van P&G besparen plastic

Procter & Gamble introduceert Tide evo, een vloeistofvrij wasmiddel in de vorm van zachte vierkanten doekjes van vezels

Wateroplosbare doekjes met wasmiddel van P&G besparen plastic

Procter & Gamble introduceert Tide evo, een vloeistofvrij wasmiddel in de vorm van zachte vierkanten doekjes van vezels gemaakt uit zeep. De zeslaagse doekjes zijn gemaakt van duizenden zeepdraden, samengeweven in een 100% geconcentreerde formule die volgens de producent sneller oplost dan de vlekken in je wasgoed.

Tide beweert dat de nieuwe wasmiddeldoekjes zeer goede reinigingsprestaties bezitten. Daarnaast bespaart het nieuwe wasmiddel, dat is verpakt in een kartonnen tray, een grote hoeveelheid plastic flessen. Het is ook lichter in gewicht. Deze twee besparingen verlagen volgens P&G de impact op het milieu. Verder sluit het nieuwe wasmiddel goed aan bij de toename van ecommerce aankopen via internet vanwege het lage gewicht en het makkelijker verzenden van ‘droge’ producten.

Tide evo wasmiddel doekjes P&G (6)

Zeepvezels van P&G

De zeepdoekjes zijn ontworpen met behulp van tienduizenden minuscule zeepvezels die tot zes lagen worden geweven. Hiermee ontstaat een zeepmiddel dat geen extra vloeistof of vulstof nodig heeft. Het nieuwe wasmiddel lost op bij contact met water.

Tide evo wasmiddel doekjes P&G (2)

Kartonnen tray

De zeepdoekjes, die ongeveer 9 x9 cm meten, zijn verpakt in een kartonnen tray met scharnierend deksel. De trays garanderen de integriteit van het product, aldus P&G. ‘De doos gemaakt uit FSC-karton biedt voldoende bescherming om de migratie van vocht in de verpakking te vertragen, waardoor de integriteit van het product behouden blijft.’
De tray is offset bedrukt in de iconische blauwe en oranje kleuren van Tide.

Tide evo wasmiddel doekjes P&G (5)

Instructies

De binnenkant van het kartonnen deksel bevat instructies voor het gebruik van het product en een QR-code voor meer informatie. Het gebruik is eenvoudig. Afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed, kan de consument één of twee zeepdoekjes aan de was toevoegen.
P&G lanceerde Tide evo in april bij retailers in Colorado en is van plan de distributie later dit jaar verder uit te breiden in de VS. Het product is verkrijgbaar in de maten 16, 22, 30 en 44 stuks in de geuren Original en Spring Blast.

Tide evo wasmiddel doekjes P&G (7)

Tide evo wasmiddel doekjes P&G (3)

 

Artikel delen