Weber op Empack met The journey to green label: rethink, reduce en recycle

Tijdens Empack Gorinchem presenteert Weber het programma Rethink, Reduce en Recycle Label.

Weber op Empack met The journey to green label: rethink, reduce en recycle

Tijdens Empack Gorinchem presenteert Weber op stand D122 het programma Rethink, Reduce en Recycle Label. Dit programma gaat in op het verduurzamen van het labelprocessen. Het bedrijf informeert over wat je kan reduceren voor een betere footprint en demonstreert duurzamer systemen voor het aanbrengen van productidentificatie.

Het plakken van labels is al jaar en dag een gewoonte in productie en logistieke processen. Of het nu gaat om een label waardoor je getriggerd wordt om een product te kopen of om een label dat zorgt dat meerdere producten in de keten functioneel en efficiënt van A naar B worden verplaatst.

Steeds vaker krijgt Weber de vraag of er duurzamere oplossingen zijn voor het aanbrengen van productidentificatie. Daarom presenteert Weber op Empack het programma Rethink, Reduce en Recycle Label. Dit programma gaat in op het verduurzamen van het labelprocessen.

Rethink label

Naast standaard opties voor het aanbrengen van productidentificatie laat Weber haar relaties nadenken over duurzamere identificatie oplossingen. Door kritische vragen te stellen, tot de kern komen van de identificatie en het bespreekbaar te maken, wil Weber bij bewustwording creëren over de footprint, meedenken over duurzamere oplossingen en bedrijven helpen de stappen te zetten naar het duurzaamheid rapport. Onderwerpen die je met Weber op de stand kan bespreken zijn het omgaan met label waste, personeel duurzamer inzetten en de vervanging van systemen voor milieuvriendelijkere systemen.

Weber Empack VM lr2

Reduce label

Er is altijd iets te reduceren binnen labelprocessen. Weber zoekt samen bedrijven naar mogelijkheden voor reduceren van labelmaterialen, het minimaliseren verplaatsingen en duurzamere systemen. Op de Weber stand kunnen beursbezoekers terecht voor efficiëntere label voorraad & tegengaan van label verspilling. Dit kan onder meer met linerless labelen en het full electric labelsystemen wat zorgt voor minder CO2 uitstoot.

 

Recycle label

Weber is groot voorstander van het recyclen in het labelproces. Naast het standaard afval scheiden van plastic, karton, papier en plastic is er meer recycling mogelijk in het labelproces. Op de Weber Empack-stand kunnen geïnteresseerden terecht voor recycling van labelmaterialen en l labelsystemen. Het verlengen van de levensduur labelsystemen behoort ook tot de mogelijkheden.

www.webermarking.nl

Empack stand D122

 

Artikel delen