Weber Labeling & Coding Solutions: ‘The journey to green label’

Weber: ‘The journey to green label’

Weber Labeling & Coding Solutions: ‘The journey to green label’

Het plakken van labels is al jaar en dag een gewoonte in productie en logistieke processen. Of het nu gaat om een emotioneel label dat triggert om een product te kopen, of om meerdere producten functioneel en efficiënt van A naar B te verplaatsen in de keten. Steeds vaker krijgt Weber de vraag of er duurzamere oplossingen zijn voor het aanbrengen van productidentificatie. Met het programma Rethink, Reduce en Recycle Label geeft Weber antwoord op de vraag hoe duurzamer kan worden nagedacht over labelprocessen, welke mogelijkheden er zijn en wat bedrijven direct al zelf kunnen doen. 

Rethink Label

Naast standaard opties voor het aanbrengen van productidentificatie biedt Weber haar relaties ook alternatieven voor duurzamere oplossingen. Voorbeelden zijn het vervangen van labels door inkt, biologisch afbreekbare labels en de keuze voor elektrisch of refurbished systemen. 
Door duurzamere identificatieoplossingen kenbaar te maken, wil Weber bij haar relaties bewustwording creëren over de footprint, meedenken over duurzamere oplossingen en helpen de stappen te zetten naar het duurzaamheid rapport.

Reduce Label

Er is altijd iets te reduceren binnen labelprocessen. Weber laat bedrijven kijken naar hun labelstroom en zoekt samen met haar klanten naar mogelijkheden voor reduceren van labelmaterialen, het minimaliseren verplaatsingen en duurzamere systemen. Kijk alvast zelf naar de:

  • Voorraad van labels
  • Verspilling van labels
  • Waste van labels


‘Wat doe je er nu mee? Wat kun je ermee? En wil je er mee?’ 

Recycle Label

Weber is groot voorstander van het recyclen in het labelproces. Naast het standaard afval scheiden van plastic, karton, papier en plastic, scheidt Weber ook hoogcalorisch afval. Dat is het afval wat overblijft na etikettering, de backing/schutblad. Dat is gemaakt van siliconen. Tijdens de etikettenproductie versnippert Weber de backing, vangen ze het op en laten zij het recyclen tot nieuw papier of materiaalverwerking in beton. 
Ook de klanten van Weber mogen alle backing terug sturen, zodat het gerecycled kan worden. Dat geldt voor oude labelsystemen en labelprinters. 

Weber journey to green label

Weber wil interacties met producten efficiënter, slimmer, doeltreffender én duurzamer maken bij elk touchpoint in de gehele keten. Zo komen producten met de juiste info, op het juiste moment in gewenste handen. 


Artikel delen