‘Wijn in 100% rPET-fles zorgt voor minder CO2-uitstoot’

Ron Rubin Winery introduceert Blue Bin wijn in rPET fles

‘Wijn in 100% rPET-fles zorgt voor minder CO2-uitstoot’

Amcor Rigid Packaging (ARP) introduceert met wijnproducent Ron Rubin Winery de Blue Bin wijn, een premium wijn verpakt in een 750 ml fles gemaakt van 100% gerecycled polyethyleentereftalaat ( rPET) kunststof.

rPET zorgt er volgens ARP voor dat de flessen van Blue Bin verschillende milieuvoordelen hebben in vergelijking met traditionele wijnflessen, waaronder minder uitstoot van broeikasgassen. Bovendien zijn de PET-wijnflessen lichter en onbreekbaar, waardoor de flessen makkelijker zijn mee te nemen naar het strand, zwembad of andere buitenactiviteiten.
De naam Blue Bin is een knipoog naar het gerecyclede ‘blauwe’ rPET.

BlueBin-at-the-Beach

30% procent

De rPET-flessen zijn voorzien van Plasmax-technologie, een dunne glaslaag die voorkomt dat de wijn in aanraking komt met de rPET, waardoor de smaak en kwaliteit volledig behouden blijven.
‘Plasmax is een dunne, glasachtige zuurstofbarrière aan de binnenkant van de fles. Deze beschermende barrière houdt de smaak en geur van wijn vast, terwijl de PET-fles de vorm vasthoudt’, zegt Jonathan Jarman, marketingmanager bij Amcor Rigid Packaging. ‘Dit is echt een bijzonder moment voor de Noord-Amerikaanse wijnmarkt.’

 

Ron Rubin Winery

Blue Bin wordt geproduceerd en gebotteld door Ron Rubin Winery, een bedrijf met een lange geschiedenis in het bottelen van premium wijnen. Al meer dan 30 jaar wordt het bedrijf gedreven door de wens om de wereld een betere plek achter te laten, met dranken die certificeringen dragen als bewijs van hun missie. Ron Rubin Winery is een Sustainability in Practice (SIP) gecertificeerd merk, Certified California Sustainable Vineyard & Winery en een van de slechts 33 Certified B Corporation-wijnmakerijen ter wereld. 
De wijn is verkrijgbaar in vier vintage-variëteiten uit 2022: Vin Rosé, Pinot Grigio, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Blue-Bin-Beach-Bike-Basket

 

Artikel delen