Aandeel rPP in FIBC’s LC Packaging nu geverifieerd

lc packaging rPP

Aandeel rPP in FIBC’s LC Packaging nu geverifieerd

LC Packaging heeft de QA-CER certificering behaald voor het gebruik van gerecycled polypropyleen (rPP) in big bags, gebruikt voor non-food toepassingen, ook wel FIBC's genoemd. Deze certificering op Europees niveau bevestigt niet alleen de naleving van strenge kwaliteitsnormen, maar kwalificeert LC ook als een goedgekeurde leverancier van rPP-PCR. 

De wereldwijde verschuiving naar meer duurzame verpakkingsoplossingen en duurzame verpakkingen, heeft geleid tot een grote vraag naar gerecycled materiaal.

Bewijs

De nieuwe EU-verordeningen en EU-richtlijnen vereisen in toenemende mate bewijs van het geclaimde percentage en type gerecycled materiaal dat is gebruikt. Maar de werkelijke toepassing van gerecycled materiaal in verpakkingen is moeilijk vast te stellen aan de hand van het product zelf. Om het gebruik van gerecycled polypropyleen in producten aan te tonen, heeft LC Packaging de QA-CER certificering aangevraagd. In feite is zo’n certificaat het bewijs dat informatie over toepassing van gerecycled materiaal ook klopt.

Internationaal

Het auditproces bestond uit een nauwgezet onderzoek van de traceerbaarheid en de procedures voor kwaliteitsbeheer. Dit zijn kritische aspecten die van cruciaal belang zijn om naleving te garanderen. De QA-CER audit bestreek het volledige bereik van de activiteiten van LC Packaging, inclusief alle kantoren, en omvatte een breed scala aan producten met Post-Consumer en Post-Industrial gerecycled materiaal. Dutch-Bangla Pack Ltd. (LC Packaging's eigen productiefaciliteit) en Sinobangla (één van de lange termijn productiepartners van het bedrijf) zijn ook geaudit. Beide productiefaciliteiten in Bangladesh hebben met succes de audit afgerond, wat LC's streven naar kwaliteit aantoont. Het bedrijf streeft er ook naar om in de nabije toekomst al hun overige productiepartners deze certificering te laten behalen.

Kwaliteitsgarantie

Een onderscheidend aspect van de QA-CER certificering is de uitgebreide dekking, die verder gaat dan de productiefaciliteiten en de hele keten van LC Packaging's kantoren omvat. Deze end-to-end traceerbaarheid en kwaliteitsgarantie verbetert niet alleen het risicobeheer voor klanten, maar toont ook aan overheidsinstanties dat het geclaimde percentage gerecycled materiaal in LC's verpakkingen geverifieerd is.

De QA-CER certificering biedt nu al aanzienlijke voordelen voor klanten in België en Spanje. Het stelt hen in staat om te voldoen aan duurzaamheids- en recyclingvereisten terwijl ze gebruik maken van hoogwaardige verpakkingsoplossingen, en het speelt een cruciale rol bij het in aanmerking komen voor belastingvermindering. LC Packaging gebruikt deze certificering als basis en streeft nu naar certificeringen voor andere kunststofverpakkingsproducten.

LC Packaging FIBC rPP

 

Artikel delen