Adapagroep investeert in krimpzakken

Adapagroep investeert in krimpzakken

Adapa Group, fabrikant van flexibele verpakkingsoplossingen, in Nederland aanwezig met een vestiging in Leek, heeft aangekondigd dat het fors zal investeren in de productie van krimpzakken. De krimpzak is een allround verpakkingsoplossing die al decennialang wordt gebruikt en door moderne ontwikkelingen nog efficiënter is geworden in termen van grondstoffengebruik en bescherming van de verpakte goederen.

Adapa's krimpzakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen, en bieden klanten de beste mechanische eigenschappen en betrouwbare verzegelverbindingen. De krimpzaklijnen worden op twee locaties uitgebreid, met een upgrade van adapa's Centre of Excellence voor krimpmaterialen in Kempten en de opening van twee ultramoderne krimpzaklijnen in de vestiging in UK St Helens Limited. Investeringen in geavanceerde technologie en automatisering zorgen ervoor dat adapa's krimpzaklijnen steeds betere snelheden bieden en tegelijkertijd materiaal besparen. Adapa's duurzame aanpak heeft geleid tot erkenning van de VACUshrink(re) MEX 55-krimpzak, die zowel de German Packaging Award 2022 als de PackTheFuture Award 2023 won in de categorie Design for Recycling, en de felbegeerde WorldStar Award 2023 in de categorie Verpakkingsmaterialen en Componenten.

Dunner dus duurzamer

Als toonaangevende fabrikant van flexibele verpakkingsoplossingen investeert Adapa Group in de productie van krimpzakken. Hoe dunner de structuur van de krimpzak, hoe duurzamer de verpakking is. Adapa biedt haar klanten de keuze uit een uitgebreid gamma, waaronder verschillende materiaaldiktes en diverse barrièrematerialen. Dit betekent dat klanten kunnen kiezen uit varianten met hoge, gemiddelde of lage barrière. Daarnaast zijn er speciale producten voor diepvries- en warmtetoepassingen en high-abuse toepassingen. Met haar expertise op het gebied van krimpzakken, biedt Adapa klanten mechanische eigenschappen en betrouwbare verzegelverbindingen.

Artikel delen