Bormioli Pharma presenteert verpakkingen gericht op duurzaamheid

De Italiaanse verpakkingsproducent Bormioli Pharma presenteert op Pharmapack Europe verpakkingen gericht op duurzaamheid en IoT technologieën

Bormioli Pharma presenteert verpakkingen gericht op duurzaamheid

Bormioli Pharma is op 1 en 2 februari in Parijs met stand A68-A70 vertegenwoordigd tijdens Pharmapack Europe. Het innovatieve en duurzame productaanbod zal op de farmaceutische verpakkingsbeurs onder de aandacht worden gebracht. Aldus de Italiaanse onderneming.

Bormioli Pharma zal ook nieuwe prototypes tonen die inspelen op de groeiende vraag van onder andere connectiviteit en traceerbaarheid. Eén van de noviteiten is een medisch apparaat (OptiMist) dat oogheelkundige geneesmiddelen kan toedienen door middel van verneveling. Met het nieuwe apparaat wordt afval verminderd en de levering eenvoudiger en controleerbaar door een app die op smartphones is geïnstalleerd, informeert de producent.
‘IoT en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg en veranderen de manier waarop we over een paar jaar naar farmaceutische verpakkingen zullen kijken’

Meer verantwoorde plastic oplossingen

Pharmapack Europe 2023 biedt ook de gelegenheid om het primaire farmaceutische EcoPositive-verpakkingsaanbod van het bedrijf te introduceren. Het assortiment heeft een focus op low-impact, meer verantwoorde plastic oplossingen in rPET, rHDPE, Green PE, PP en Carbon Capture PET.

EcoPositive-verpakkingen

Dit assortiment is naar eigen zeggen geschikt voor farmaceutische, nutraceutische en voedingssupplementen en omvat – als industriële producten – 3 verschillende lijnen van low-impact verpakkingsoplossingen, gebaseerd op 3 verschillende duurzaamheidsstrategieën:

  • Regenereren: glazen en plastic verpakkingen gerecycled uit eerste keuze afvalinzameling.
  • Renew: bioplastic verpakkingen afkomstig uit hernieuwbare bronnen.
  • Reloop: glas en geavanceerde polymeerproducten gemaakt van oneindig herbruikbare materialen.

‘IoT en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg en veranderen de manier waarop we over een paar jaar naar farmaceutische verpakkingen zullen kijken’, stelt Andrea Lodetti, CEO van Bormioli Pharma. 

Artikel delen