Coca-Cola start pilot in Nederland met nieuw tapsysteem

Coca-Cola_NL_tapsysteem

Coca-Cola start pilot in Nederland met nieuw tapsysteem

Coca-Cola is in Nederland gestart met een pilot van een nieuw tapsysteem voor frisdranken. Met het nieuwe Compact Freestyle-tapsysteem kunnen consumenten voortaan hun eigen herbruikbare beker vullen. Consumenten hebben met het tapsysteem de keuze uit 30 verschillende dranken en smaakcombinaties.

Het Compact Freestyle tapsysteem is ontworpen voor kleinere locaties onderweg en op het werk. Het maakt onderdeel uit van een bredere testfase van het frisdrankenbedrijf in verschillende landen om het aantal verpakkingen te verminderen. De “drinks-on-demand”-innovatie sluit aan bij de ambitie van The Coca-Cola Company dat tegen 2030 minimaal 25% van alle dranken worden verkocht in hervulbare verpakkingen of in drankendispensers met herbruikbare verpakking. Sinds juli is de Compact Freestyle in Nederland te vinden bij tankstation Shell Buttervliet in Numansdorp aan de A29. De pilot van Coca-Cola met het tapsysteem loopt momenteel ook in Frankrijk, België, Groot-Brittannië en andere markten in Europa.

‘Uit de bevindingen van onze voorlopige analyse blijkt dat de nieuwe Compact Freestyle per dosis een lagere CO2-uitstoot kan hebben dan traditionele verpakkingen.'

Lagere CO2-uitstoot

‘Dit innovatieve compacte tapsysteem is een belangrijke stap voorwaarts’, aldus Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola Europacific Partners Nederland. ‘Uit de bevindingen van onze voorlopige analyse blijkt dat de nieuwe Compact Freestyle per dosis een lagere CO2-uitstoot kan hebben dan traditionele verpakkingen. Dit is enorm bemoedigend, gezien het belang om actie te ondernemen op het gebied van duurzaamheid voor ons bedrijf, onze klanten en consumenten. Door consumenten te stimuleren om herbruikbare bekers of flessen te gebruiken, kunnen we optimale verpakkings- en uitstootreductie behalen’.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Artikel delen