De Koningh Controlewegers: ‘100% productzekerheid’

De Koningh Controlewegers: ‘100% productzekerheid’

De Koningh Controlewegers: ‘100% productzekerheid’

De naam “Controleweger” zegt het al. Klopt het gewicht van een product niet? Dan wordt deze uitgeworpen van de band. Door het instellen van een boven- en ondermarge wordt het gewenste gewicht van producten verkregen, stelt De Koningh. En dit kan op hoge snelheid van ieder product dat over de band gaat.

Doordat controlewegers al lang onderdeel zijn van het dagelijks productieproces is de ontwikkeling ook steeds verdergegaan. Fabrikanten hebben niet stilgestaan en de machines zijn nu in grote getale aanwezig en met uiteenlopende specs.

Groot assortiment controlewegers

Waarom een groot assortiment? Ieder productieproces is anders, elk product is anders. Kleine en grote producten, zware en lichte producten, snelheid, uitstoten of afvoeren, etc. De vraag is wat het beste bij u past. De controlewegers van de Koningh, ook wel checkwegers genoemd, bieden de hoogste kwaliteitsnormen voor industriële dynamische weegtechnologie. Deze uiterst nauwkeurige MID-gecertificeerde systemen bieden oplossingen voor elke toepassing en verpakkingsgrootte. Zodoende is het bedrijf in staat om producten en verpakkingen grondig en snel te analyseren. Daarnaast zijn er meerdere opties beschikbaar om de checkweger volledig op maat samen te stellen. Ook is er een combinatie mogelijk met metaaldetectie, X-ray, prijswegen en etiketteren.

Verpakkingen afvullen met ℮-weging

‘Met onze checkwegers kunt u ook kiezen voor ℮-weging. Zeer interessant voor producenten, omdat u met een gemiddeld gewicht mag afvullen en niet volgens het minimum principe. Door gebruik te maken van trendwegen bespaart u kosten. Hierbij communiceert de controleweger met de vulmachine om de vulgraad te optimaliseren, zodat u uw give-away nog verder beperkt. Het is ook mogelijk onze checkwegers in uw netwerk op te nemen, zodat de benodigde batchrapportages automatisch worden opgehaald met behulp van onze software’, informeert De Koningh.

Dooswegers

Naast de compacte controlewegers heeft het verpakkingsbedrijf ook grote systemen in het assortiment voor het controleren van het gewicht van bijvoorbeeld jerrycans, kratten, bag-in-box en vooral ook omdozen. Een veel gebruikte toepassing is het volledig automatisch controleren of een doos gevuld is met het juiste aantal producten. Is dit niet het geval dan kan de doos worden afgevoerd naar een rollenbaan om later gecorrigeerd te worden.

Weegbanden

‘Met onze weegbanden bent u in staat om continu het gewicht van uw te verwerken bulkproduct te controleren. Hiermee worden uw productieprocessen bewaakt, de grondstofstromen geregistreerd en de partijen in de productielijnen gevolgd’, besluit De Koningh.

‘Waarom zijn controlewegers de oplossing voor u?’

1. Altijd het juiste productgewicht
2. Efficiëntere productie op hoge snelheid
3. Diverse checkwegers beschikbaar
4. ℮-weging mogelijk
5. Bespaar kosten door minder give-away
Artikel delen