De ultramoderne fabriek van de Hochwald Groep in Mechernich

Nordson Benelux: De ultramoderne fabriek van de Hochwald Groep in Mechernich

De ultramoderne fabriek van de Hochwald Groep in Mechernich

De Hochwald Group heeft een ultramoderne fabriek op zijn locatie in Mechernich, die is gebouwd op een indrukwekkend terrein van 21,5 hectare. Met een vloeroppervlak van 60.000 vierkante meter en een investering van ongeveer 200 miljoen euro zet het bedrijf nieuwe maatstaven in de zuivelindustrie. De faciliteit beschikt over de nieuwste procestechnologie, vul- en verpakkingsapparatuur en is een toonbeeld van efficiëntie en automatisering.

De productieruimte beslaat alleen al 18.000 vierkante meter, inclusief eindverpakking en palletisering. De eindproducten worden overgebracht naar een aangrenzend hoogbouwmagazijn met ongeveer 50.000 opslagplaatsen. In Mechernich ligt de focus op de productie van houdbare zuivelproducten zoals UHT-melk, koffieroom, gecondenseerde melk en melkdranken. Om de rauwe melk te verwerken die door ongeveer 1.200 leveranciers wordt geleverd, zijn er 89 tanks beschikbaar, met een maximale verwerkingscapaciteit van 800 miljoen kilogram per jaar.

Ondanks de grootte en productiecapaciteit van de fabriek bestaat het personeelsbestand uit slechts 250 werknemers. Dit komt door het hoge niveau van automatisering op de locatie. Alle processen, van levering tot verzending, zijn met elkaar verbonden en digitaal gestuurd. Bestuurloze transportvoertuigen optimaliseren de interne logistiek aanzienlijk en tonen de efficiëntie van de fabriek op indrukwekkende wijze.

Er zijn 17 vullijnen beschikbaar, met de ruim bemeten productieruimte die toekomstige uitbreidingen mogelijk maakt. Bij volle capaciteit kunnen er jaarlijks tot 1,4 miljard verpakkingen van verschillende volumes tussen 200 milliliter en één liter worden geproduceerd. Elke vullijn is uitgerust met een kartonneermachine die door verschillende functionele modules verschillende traytypes vormt. In Mechernich worden voornamelijk open boven-, schapklare wrap-around trays gebruikt, meestal in de gebruikelijke verpakkingsgrootte van twaalf eenliterverpakkingen.

Aan het einde van de verpakkingslijnen worden 33 innovatieve lijmtoestellen uit de ProBlue Flex-serie van Nordson gebruikt. Hiervan werken er 18 op de kartonneermachines en 5 op de rietjesapplicators. Nog eens 10 hotmelt-systemen worden gebruikt voor de ReCap-toepassing, waarbij hersluitbare tuitjes worden bevestigd. Rietjes worden door middel van een punttoepassing aan de primaire verpakking bevestigd en wrap-around trays worden vastgezet met lijmdruppels. Zes MiniBlue II- applicators op de stans-transportband brengen de lijm nauwkeurig aan op de zijflappen.

De kartonneermachines worden gecontroleerd via een centraal productiebesturingssysteem. Er is een centraal vulsysteem voor de lijmapparaten geïnstalleerd, waarbij lijmmateriaal automatisch vanuit een big bag-station wordt aangevoerd. Dit gesloten systeem minimaliseert niet alleen de kans op verontreiniging van de lijm, maar vermindert ook het risico op brandwonden.

Met deze nieuwe fabriek in Mechernich zet de Hochwald Groep in op geavanceerde technologie en hoge efficiëntie om aan de groeiende marktvraag te voldoen en tegelijkertijd de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen.

Newsroom

Artikel delen