DeeDee en Bark Packaging onderdeel van Berlin Packaging

Bark_DeeDee_Berlin_Packaging_overname

DeeDee en Bark Packaging onderdeel van Berlin Packaging

Verpakkingsleverancier Berlin Packaging en Bark Packaging Group, leverancier van industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen, kondigen vandaag aan dat ze tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen voor de overname van Bark Packaging Group door Berlin Packaging.

Bark, in 1978 opgericht door Henk Bark, is gegroeid van een traditionele verpakkingsgroothandel naar een toegevoegde waarde leverancier op het gebied van industriële verpakkingen. Het bedrijf breidde haar portfolio uit met flexibele verpakkingen door de overname van Dutch Pack International in 2017 en door de overname van CarePack in 2021 met UN-gecertificeerde verpakkingen voor het vervoer van gevaarlijke goederen. Bark heeft bekendheid verworven met hun kennis en eigen klant-specifieke ontwerpen en ontwikkelingen via Bark Innovations.

'Samen kunnen we onze klanten een breed scala aan geavanceerde oplossingen bieden en tevens onze mensen nog meer kansen bieden.’

Overname DeeDee

In juni 2022 heeft Bark DeeDee Pouch Professionals overgenomen. DeeDee is een leverancier van duurzame en innovatieve pouch-oplossingen en andere flexibele verpakkingen voor de Europese voedsel- en chemische markt. DeeDee werd in 1993 opgericht door Doortje Schilders en wordt momenteel geleid door haar twee dochters, Elke Coolen en Inge Louwers.

‘We zijn ontzettend verheugd om onze krachten te bundelen met Bark en Berlin Packaging. Iedereen bij DeeDee staat klaar om onze klanten te helpen bij het vinden van de perfecte pouch voor hun product’, aldus Elke Coolen en Inge Louwers, directeuren van DeeDee.

Bark_DeeDee_dames
DeeDee Pouch Professionals is in juni overgenomen door Bark Packaging Group.

Breed scala

‘We zien er zeer naar uit om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen met Berlin Packaging. Samen kunnen we onze klanten een breed scala aan geavanceerde oplossingen bieden en tevens onze mensen nog meer kansen bieden’, aldus Berny Plas en Erik Bos, gezamenlijke CEO’s en aandeelhouders van Bark Packaging Group.

Bark_Plas_en_Bos
‘We zien er zeer naar uit om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen met Berlin Packaging', aldus Berny Plas en Erik Bos.

Flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen

‘De toevoeging van Bark en DeeDee aan Berlin Packaging geeft ons een sterkere positie in Noord-Europa, vooral op het gebied van flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen. Daarnaast zal het ook onze mogelijkheden uitbreiden op het gebied van industriële verpakkingen in Noord-Europa, inclusief Duitsland, een belangrijke Europese markt. We verwelkomen van harte onze nieuwe collega’s van Bark en DeeDee en we zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van Bark en DeeDee ons zal helpen om onze klanten beter en completer dan ooit van dienst te kunnen zijn’, aldus Marcel Schröder, CEO Benelux & Nordics en DACH regio.

Afronding overname

De overname van Bark door Berlin Packaging is onderhevig aan de gebruikelijke procedures rond afronding van een dergelijke transactie. De verwachting is dat de overname in het 4e kwartaal van dit jaar volledig zal zijn afgerond. Alle medewerkers en vestigingen binnen deze overname blijven gehandhaafd, informeren de ondernemingen.

Artikel delen