Domino: ‘Vijf uitdagingen in de productiesector en hoe u deze aanpakt’

Domino: ‘Vijf uitdagingen in de productiesector en hoe u deze aanpakt’

Domino: ‘Vijf uitdagingen in de productiesector en hoe u deze aanpakt’

De productiesector heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad. Problemen in de industriële leveringsketen, een groeiend personeelstekort, de COVID-19 pandemie en aanhoudende politieke onrust hebben ervoor gezorgd dat de economische vooruitzichten zeer moeilijk en onzeker zijn. Aldus Domino Benelux.

Domino Benelux onderzocht de vijf grootste uitdagingen voor fabrikanten op dit moment, en met welke technologie deze uitdagingen kunnen worden omgezet in mogelijkheden voor groei.  

 1. Onrust in de leveringsketen
  Door slimme systemen en automatisering in te zetten kunnen huidige problemen in de leveringsketen aangepakt worden of zijn in elk geval gemakkelijker te beheren. 
  Automatisering kan worden ingezet om meer controle en flexibiliteit in fabrieken te creëren door dezelfde processen steeds te herhalen. Zo verbetert de efficiëntie en daalt het risico op dure fouten. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde codeeroplossingen, zoals QuickDesign van Domino.  

 2. Het gebrek aan vaardigheden in de productiesector
  Industrie 4.0, augmented reality (AR) en de cloud zijn essentieel om het huidige personeelstekort binnen de perken te houden. Door routine- en handmatige werkzaamheden te automatiseren is personeel optimaal inzetbaar. 
  Met monitoring op afstand blijft de productie doorgaan, ook met een personeelstekort. Machines met cloud-opties, zoals de Domino Cloud en SafeGuard AR, leveren productie- en prestatiegegevens en melden fouten voor ze een probleem veroorzaken. Machineproblemen zijn in realtime op te lossen en de engineer weet vooraf precies wat het probleem is. 

 3. Kwaliteitscontrole en minder 
  productieverspilling
  Een productielijn heeft strenge kwaliteitscontroleprocessen nodig om de productkwaliteit te controleren. Dit verbetert de totale efficiëntie en vermindert verspilling. Inspectie met geautomatiseerde vision-systemen, zoals de R-Serie van Domino, is de meest effectieve manier. 

 4. Productie-efficiëntie 
  Gegevensverzameling en -analyse via de cloud biedt fabrikanten de mogelijkheid de prestaties van hun productielijnen real-time te volgen en te zien hoe effectief hun processen zijn. Hun systemen blijven draaien en ze kunnen gebieden voor verbetering identificeren. 

 5. Duurzaamheid 
  Veel van de beschikbare tools en systemen waarmee fabrikanten uitdagingen in de productie aanpakken, helpen ook op het gebied van duurzaamheid en om verspilling terug te dringen. Industrie 4.0 en slimme oplossingen zijn een uitstekende fundering voor een duurzame productie. Fabrikanten zijn hierdoor beter in staat hun “net-zero”-doelen te halen. 

Succesvolle samenwerking 

De grootste uitdagingen waar fabrikanten nu voor staan, kunnen met slimme technologie en intelligent gebruik van gegevens worden aangepakt. Samenwerken met een betrouwbare partner die ervaring met Industrie 4.0 heeft, is essentieel om de huidige uitdagingen in de productiesector aan te pakken en kansen aan te grijpen om systemen, processen en mensen voor te bereiden op toekomstige werkzaamheden. 

Meer informatie

Lees hier het volledige artikel of neem contact op met Domino Benelux voor meer informatie. 
Artikel delen