DPD neemt Cool Runnings over

DPD neemt Cool Runnings over

DPD Nederland heeft Cool Runnings Transport uit Gilze overgenomen. Met deze overname breidt DPD Netherlands haar dienstverlening nu verder uit met verstransport. Bij de overname trad Fortaleza Capital op als corporate finance adviseur van DPD Netherlands.

Cool Runnings Transport, gevestigd in Gilze (Nederland), is een logistiek expert gespecialiseerd in geconditioneerd transport voor de last mile, met name van verse en diepgevroren levensmiddelen. Het bedrijf levert regelmatig geconditioneerde zendingen door heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast zorgt Cool Runnings voor de productopslag van klanten en is het volledig uitgerust om als fulfilmentpartner op te treden.

Grootste pakketbezorger

De online vraag naar vers eten en drinken is sinds 2019 fors gestegen en DPD Nederland speelt nu in op deze trend door de samenwerking met Cool Runnings Transport. DPDgroup, het grootste netwerk voor pakketbezorgdiensten in Europa, levert al verse voeding in andere landen waaronder België, Frankrijk en Spanje.
DPD Netherlands is al enige tijd actief op het gebied van geconditioneerd transport.
Vorig jaar adviseerde Fortaleza Capital DPD Nederland bij de overname van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport. BK is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer voor grote nationale en internationale ondernemingen in de zorg-, voedingsmiddelen- en laboratoriumindustrie.

 

Kansen in logistiek

‘Door deze samenwerking zien wij enorme kansen om een antwoord te bedenken op de elektrificatie van de logistiek’, zegt Emiel van den Akker, operationeel directeur van Cool Runnings Transport. ‘Ook willen we ons B2B netwerk verder uitbreiden en ook voor B2C een goede oplossing kunnen bieden. Samen bouwen we aan een sterk, temperatuur gecontroleerd netwerk voor Food en Healthcare, waarbij milieu en kwaliteit centraal staan.’

 

Cool Runnings blijft zelfstandig

DPD Nederland neemt de 65 medewerkers van Cool Runnings Transport over. Voor klanten van alle partijen verandert er niets en blijven ze klant van de organisatie waar ze nu hun diensten vandaan halen. Cool Runnings Transport en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd.

 

DPDgroup

DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, die op haar beurt weer onderdeel is van het Franse Groupe La Poste. DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorgdiensten in Europa. Het bedrijf combineert innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te bieden voor zowel verladers als shoppers. DPDgroup streeft ernaar het model van duurzame levering te zijn en een belangrijke motor te zijn bij het versnellen van de expansie van e-commerce.

 

Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk adviesbureau voor corporate finance dat zich richt op drie sectoren: Services, Media & Technologie, Verpakking & Papier/Karton en Recycling, Afvalbeheer & Energie. In deze sectoren heeft het bedrijf een fijnmazig en steeds groeiend netwerk van senior executives en branche-experts ontwikkeld, waardoor ze toegevoegde waarde voor de klanten kan realiseren.

 

Artikel delen