Ducona breidt assortiment uit met grote formaten PET cans

PET flessen producent Ducona breidt assortiment uit met grote formaten PET cans

Ducona breidt assortiment uit met grote formaten PET cans


PET flessen producent Ducona is sinds kort gestart met de productie van PET cans. Het grootste verkrijgbare formaat is hiermee nu 20 liter. Dit is aanzienlijk groter dan de standaard verpakkingen die hier werden geproduceerd.

Een PET can kan een goed alternatief zijn voor de traditionele jerrycan, omdat deze vanuit het oogpunt van design, milieuvriendelijkheid of stapelbaarheid, geschikter blijkt voor het te verpakken product. 

Voordelen stapelbare cans

Een goede tip bij het kiezen van een PET can is om te gaan voor een stapelbare PET can. Het scheelt namelijk veel verpakkingsmateriaal, zoals kartonnen sheets of hoekstukken, en stapelbare cans kunnen zonder tussenruimte bij het stapelen ook compacter worden verpakt op de pallet. Hierdoor wordt kostbare ruimte bij transport bespaard, wat ook weer scheelt voor de CO2 footprint, informeert de verpakkingsfabrikant.

Ducona.2_adv_wk12_24

Toepassingen PET can

Voorbeelden van producten die goed in PET kunnen worden verpakt, zijn AdBlue, bio ethanol, (petroleum)kachelbrandstof en ruitensproeiervloeistof, maar er zijn nog veel meer producten geschikt om te verpakken in PET. Omdat consumenten voor dit soort producten graag een handgreep hebben aan de can, is in de productielijn van Ducona een handle applicator geïntegreerd, waardoor de PET can met handle kan worden geproduceerd. De PET cans zijn zo ontworpen dat ook met deze handgreep de can stapelbaar blijft. 

PET cans voor levensmiddelen

Soms worden PET cans gebruikt voor het verpakken van voeding of ingrediënten die worden gebruikt in de voedingsindustrie. De PET cans die Ducona produceert zijn volledig voedselveilig en voldoen aan de BRC packaging materials norm. Ducona heeft hierin de hoogste gradatie, namelijk AA+.

PET cans met UN-keuring voor chemie toepassingen

Voor het verpakken van gevaarlijke stoffen, is het wettelijk verplicht om gebruik te maken van een UN-gekeurde verpakking. Dit houdt in dat een keuringsinstantie gaat kijken of de verpakking zich goed houdt, wanneer deze langdurig wordt blootgesteld aan het specifieke product. Na deze testen wordt er een UN-nummer uitgegeven voor de can-/vloeistof-combinatie die in de verpakking moet worden gestanst. Ook is het mogelijk om een tastbare gevaaraanduiding (TDW teken) in de can te stansen. Dit kan ook wettelijk verplicht zijn voor sommige toepassingen. Ducona kan door haar uitgebreide ervaring hier vrijblijvend over adviseren en helpen bij het keuringstraject.

Uitstekende barrière 

PET cans hebben een zeer goede barrière vergeleken met andere kunststof verpakkingsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat de PET can minder doordringbaar is voor vloeistoffen. Dit begrip heet ook wel permeabiliteit. Een betere permeabiliteit kan voorkomen dat een can gaat “zweten”, omdat materiaal door de poriën van het materiaal naar buiten komt. Dit levert problemen op, zoals vlekken bij opslag en loslatende etiketten.

Een andere eigenschap is dat bij een PET can gebruik kan worden gemaakt van een inductie seal. Dit vanwege de gladde afwerking van de nek, waardoor de seal de PET can luchtdicht afsluit.

Ducona.1_adv_wk12_24

Meer informatie

Artikel delen