Faller Packaging introduceert Sustainable Packaging Service

Faller Packaging introduceert Sustainable Packaging Service

Faller Packaging introduceert Sustainable Packaging Service

Faller Packaging lanceert de Sustainable Packaging Service. Met dit concept ondersteunt het bedrijf klanten bij het overschakelen op duurzame secundaire verpakkingsmaterialen, waardoor de CO2-voetafdruk van verpakkingen wordt verminderd en de route naar een gesloten kringloopsysteem wordt ingezet.

De Europese Green Deal bepaalt dat EU-lidstaten hun klimaatplannen moeten aanpassen en prioriteren om de CO2-uitstoot te verminderen. Deze deal raakt alle sectoren, inclusief de farmaceutische industrie. 

Duurzame oplossing

De verpakkingsexperts van Faller Packaging begeleiden hun klanten van het eerste idee tot het eindproduct en gedurende het hele ontwikkelingsproces. Samen analyseren ze de individuele eisen voor de eigenschappen van de secundaire verpakking en adviseren ze de gebruikers over hoe aan deze eisen kan worden voldaan. Deze holistische aanpak resulteert in een toekomstbestendige, duurzame oplossing, claimt het bedrijf.

Redesign – Reduce – Recycle 

Faller Packaging – verpakkingsproducent voor met name de farmaceutische en gezondheidszorgindustrie - past de 3R-principes toe om haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken: Redesign – Reduce – Recycle. Op deze manier stelt het bedrijf gevestigde processen op de proef.

  • Hoe kunnen verpakkingsmaterialen worden vervangen door duurzamere materialen?
  • Hoe kan de productie worden geoptimaliseerd om het gebruik van energie en grondstoffen te verminderen?
  • Hoe kunnen verpakkingen efficiënt worden gerecycled?Faller Packaging introduceert Sustainable Packaging Service.
Faller Packaging past de 3R-principes toe om haar duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

 

Recyclebare materialen

Het verpakkingsbedrijf gebruikt voor haar vouwdozen, inlays en folders recyclebare materialen, zoals karton en papier, en heeft ook oplossingen ontwikkeld voor volledig recyclebare etiketten zonder de gebruikelijke folielaminaties. Het verklaarde doel van Faller Packaging is een klimaatneutrale waardeketen. 

Artikel delen