Fazer introduceert Adventskalender met minder plastic

Fazer introduceert duurzamere Adventskalender met karton van Metsä Board

Fazer introduceert Adventskalender met minder plastic

Fazer lanceert een kerstkalender gevuld met chocolade gemaakt van lichtgewicht en recyclebaar karton met dispersiecoating van Metsä Board, onderdeel van de Metsä Group.

Door de keuze voor dit materiaal is het plasticgebruik verminderd met 1.200 kg per jaar in vergelijking met het eerder gebruikte karton met PE-coating. Ook het recyclen van de kalender wordt hiermee verbeterd, want de houtvezel die in de kerstkalender van de foodproducent wordt gebruikt, kan volledig worden gerecycled, stelt de verpakkingsfabrikant.
'Ons karton met dispersiecoating heeft neutrale sensorische eigenschappen'

Metsä Board: ‘Het karton ondersteunt de circulaire economie’

Het lichtgewicht karton dat in de kalender wordt gebruikt, ondersteunt de circulaire economie en vermindert de hoeveelheid afval. Door het lichte en grondstofzuinige ontwerp is de koolstofvoetafdruk van de kalender ook een kwart lager dan het vorige exemplaar.

MetsaBoard_FC_Dumle_XmasCalendarHet lichtgewicht en recyclebare karton van Metsä Board is gebruikt voor de Adventskalender van foodproducent Fazer. Hiermee is het plasticgebruik verminderd met 1.200 kg per jaar in vergelijking met het eerder toegepaste karton met PE-coating.

Verpakkingsprogramma Fazer

‘De circulaire economie en het bestrijden van de klimaatverandering zijn belangrijke thema's voor Fazer. De materiaalverandering voor de kerstkalender maakt deel uit van het verpakkingsprogramma dat uit drie elementen bestaat: het verminderen van de hoeveelheid gebruikte verpakkingsmaterialen, het ontwikkelen van volledig nieuwe, meer ecologische verpakkingsoplossingen en het verbeteren van de recyclebaarheid van verpakkingen’, zegt Piia Soininen-Tengvall, packaging development director bij het bedrijf. ‘Chocoladekalenders hebben een barrièrelaag nodig om de chocolade te beschermen, en dat is meestal plastic. Dit jaar vervangen we het PE-gecoat materiaal door het recyclebare Metsä Board karton.’

Sensorische eigenschappen

MetsaBoard_Karl_Fazer_Christmas_Calendar

‘Ons karton met zuivere vezels is een veilige keuze voor kerstkalenders, vooral wanneer de chocolade rechtstreeks in contact komt met het karton. Bovendien heeft ons karton met dispersiecoating neutrale sensorische eigenschappen. In de praktijk betekent dit dat de chocolade in de kalenders zijn uitstekende smaak behoudt’, aldus Olli Haaranoja, sales director bij Metsä Board.

 

Artikel delen