Fortaleza Capital financieel adviseur bij overname Groveko door Bunzl

Fortaleza Capital corporate finance adviseur bij overname Groveko door Bunzl

Fortaleza Capital financieel adviseur bij overname Groveko door Bunzl

Fortaleza Capital heeft als exclusief corporate finance adviseur van MKB Fonds opgetreden bij de verkoop van Groveko aan Bunzl.

Groveko, met hoofdkantoor in Ede, is een distributeur van reinigings- en hygiëneproducten. Tot de klanten van de onderneming behoren 50 schoonmaakbedrijven in Nederland en landelijke supermarktketens.

Overname door Bunzl

De overname van Groveko versterkt de positie van Bunzl in de schoonmaakbranche in Nederland en biedt het bedrijf de mogelijkheid om Groveko's voorsprong op het gebied van AI-schoonmaakrobots en slimme schoonmaakoplossingen binnen de Benelux verder uit te bouwen. Groveko zal profiteren van de schaalvoordelen en commerciële kansen die Bunzl biedt om zijn beoogde groeiplannen te versnellen.

Over MKB Fonds

MKB Fonds is een onafhankelijke private equity. Het team van het MKB Fonds ondersteunt ondernemers bij het realiseren van gefaseerde bedrijfsopvolging, professionalisering van het bedrijf en groei door overnames (buy & build).

Financieel adviseur

Fortaleza Capital is een onafhankelijk corporate finance adviesbureau met een speciale focus op de verpakkings-, papier-/karton- en hygiënesector.
Bij deze transactie werkte Fortaleza Capital nauw samen met Chestnut Corporate Finance.

Artikel delen