Fortaleza Capital: specialist in bedrijfsovernames verpakkingssector

Fortaleza Capital: specialist in bedrijfsovernames verpakkingssector

Fortaleza Capital, sponsor van de NL Packaging Awards 2023, is gespecialiseerd in financieel advies bij overnames in de verpakkingssector. De pijlers: 120 jaar ervaring in de verpakkingsindustrie, gecombineerd met veel expertise in fusie- en overnametrajecten.

Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard? Hoe maak ik de zaak klaar voor een eventuele toekomstige verkoop? Is het verstandig onze onderneming deels of geheel te verkopen? En zo ja, aan een strategische partner of een financiële investeerder? Welke overnameopties zijn er om door te groeien? ‘Het zijn uiteenlopende vragen die onze specialisten van Fortaleza Capital dagelijks beantwoorden’, zegt oprichter Alexander van Rossum.

 

Uitgebreide kennis van de verpakkingsindustrie

Drie van de partners van Fortaleza Capital zijn geen onbekenden in de sector. Peter van Leeuwen was jarenlang managing director van Van der Windt Verpakking. Daarmee brengt Peter allround verpakkingsexpertise in. Diezelfde hoogstaande kennis, maar nu op het gebied van papier en karton, komt van Dirk Schut. Voorheen was hij CEO en mede-eigenaar van SolidPack, fabrikant van massief karton. Joop Eras heeft veel kennis van zaken over verpakkingsmachines en -materialen, opgedaan bij Pacoma Europe en Cartoseal.

‘Deze partners kennen de businessmodellen van verpakkingsbedrijven als geen ander, van inkoop- en verkoopprocessen tot afzetmarkten’, zegt Alexander van Rossum. ‘En zij hebben allen een ongekend groot netwerk waardoor verbindingen snel zijn gelegd; synergetische verbanden zijn in één oogopslag duidelijk. Door dat actuele netwerk volgt Fortaleza Capital trends en ontwikkelingen in de sector op de voet.’

 

Kruisverbanden zoeken

Het is vooral aan oprichter Alexander van Rossum van Fortaleza Capital om die mogelijke kruisverbanden tussen fusiepartners-in-spe te zoeken. Waar kunnen bedrijven elkaar versterken, waar liggen toegevoegde waarden en welke investeerders kunnen eventueel aanhaken? Met ruim dertig jaar ervaring in corporate finance adviseert Alexander ook op financieel vlak en coördineert hij het complete aan- of verkoopproces.

Ook Chris de Vries, partner ondernemingswaarderingen bij Fortaleza Capital, brengt een decennialange achtergrond in corporate finance in en begeleidde meer dan 350 transacties. ‘Chris is zeer vakkundig in het waarderen van ondernemingen en het in kaart brengen van financiële posities’, zegt Van Rossum.

 

Waarom Fortaleza Capital?

Een overname is en blijft een complex proces. Daarom is een specialist aan tafel geen luxe, maar noodzaak, meent Van Rossum. ‘Zo'n partner is Fortaleza Capital, een specialist die midden in de markt staat en er elke dag mee te maken heeft. Door die ervaring is een doelgerichte benadering verzekerd en blijft ook de efficiency van het traject gewaarborgd. De kracht van Fortaleza Capital komt ook naar voren in de manier van werken: professioneel, onafhankelijk, hands-on en praktisch, op de manier waarop een mkb-ondernemer denkt.’ ‘Binnen de zorgvuldige aanpak is er aandacht voor alle belangen. En die support leidt ertoe dat het complexe proces van de aan- en verkoop van een bedrijf de grootste kans van slagen heeft.’

 

Kijk voor meer informatie www.fortalezacapital.nl

 

Artikel delen