Gemeente Oss en HAS onthullen gezamenlijk magazine

Gemeente Oss en HAS onthullen gezamenlijk magazine

Het succesvolle evenement trok professionals en studenten uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Lees het nieuwe magazine digitaal.

Op 21 juni 2021 vond de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in het gemeentehuis van Oss. Het evenement, georganiseerd door studenten Eveline van de Laar, Kiki Lucassen en Santana Wingelaar van HAS Green Academy, trok meer dan 170 professionals en studenten uit verschillende delen van Nederland en zelfs uit het buitenland. Het thema van dit jaar was 'Samen gaan we ALL INN'.

Inspirerende sprekers

De middag werd om 13:00 uur afgetrapt door Wethouder Frank den Brok, waarna dagvoorzitter Stijn Kling het publiek door een gevarieerd programma leidde. Antien Zuidberg, een HAS-lector, gaf een introductie over haar project 'Goed verpakt'. Vervolgens presenteerde Margot Meijerink, een afgestudeerd talent, haar tool voor het ontwerpen van recyclebare verpakkingen. Vier groepen studenten presenteerden trots de resultaten van hun afstudeeropdrachten, die in samenwerking met verpakkingsbedrijven in de omgeving van Oss waren ontwikkeld. Het hoogtepunt van de middag was het interactieve gesprek 'Alles op tafel!', waarbij zeven tafelgasten uit de verpakkingsketen debatteerden over ketensamenwerking aan de hand van prikkelende stellingen. Marian Wagemakers, voorzitter van Platform Global Goals Oss, nam als voorzitter deel aan dit tafelgesprek.

Samenwerking Oss en HAS Green Academy

Wethouder Frank den Brok benadrukt de samenwerking tussen de gemeente en HAS Green Academy als een succesvolle manier om duurzame verpakkingsvraagstukken aan te pakken. Hij zegt: "Vandaag is onze raadzaal geen politieke arena, maar een ontmoetings- en inspiratieplek voor professionals uit de verpakkingswereld en jong talent. We hebben geen hogeschool of universiteit, maar wel de creativiteit om studenten en onze bedrijven samen te laten optrekken in duurzame verpakkingsvraagstukken. Wat mij betreft bouwen we de samenwerking met HAS Green Academy verder uit."

frank en reggy onthullen bord (1)

Magazine onthuld

Aan het einde van de middag werd het magazine 'Samen (ver)pakken we de toekomst' onthuld door Reggy van der Wielen, voorzitter van Coll, en Jos van Gruijthuijsen, directeur van Green Campus. Dit magazine biedt inzicht in de noodzaak van de overgang naar duurzame verpakkingen en benadrukt de rol van HAS Green Academy en de gemeente Oss op dit gebied. Het is een waardevol naslagwerk met uitgebreide informatie over de Dag van de Duurzame Verpakking en de presentaties van de studenten.

Een succesvol evenement

De Dag van de Duurzame Verpakking was een succesvol evenement met inspirerende sprekers, interactieve discussies en trotse studenten die hun projecten presenteerden. Het magazine 'Samen (ver)pakken we de toekomst' vormt een waardevolle aanvulling en biedt uitgebreide informatie over duurzame verpakkingen en de rol van de gemeente en HAS Green Academy op dit gebied. ‘We kijken nu al uit naar de volgende editie van de Dag van de Duurzame Verpakking’, zeggen de organisatoren.

De digitale versie van het magazine staat online.

 

Artikel delen