Heinz-verpakking van Berry Global valt in de prijzen

Heinz-verpakking van Berry Global valt in de prijzen

Heinz-verpakking van Berry Global valt in de prijzen

De door Berry Global geproduceerde Heinz “Snap Pot”-verpakking is in de categorie Ambient Food erkend met een Gold Award bij de Environmental Packaging Awards. 

Het prijswinnende concept is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Heinz, Tesco, Berry Global en recyclingtechnologie-experts Plastic Energy en Sabic.

BerryGlobal_award.2

Circulaire economie

De juryleden van de Environmental Packaging Awards waren onder de indruk van hoe het project in staat was om de overgang naar een circulaire economie te bevorderen. Dit werd bereikt door het omleiden, terugwinnen en upcyclen van kunststoffen die anders naar de stortplaats of voor verbranding zouden zijn gestuurd.

Totstandkoming

De Heinz Snap Potten gebruiken 39% ISCC PLUS-gecertificeerd (International Sustainability & Carbon Certification) gerecycled plastic op basis van massabalans. Zacht plastic wordt door consumenten teruggebracht naar en ingezameld door Tesco-winkels, zodat Plastic Energy dit kan omzetten in een optimale oliegrondstof. Dit wordt door Sabic gecombineerd met nieuw materiaal om een alternatieve grondstof te produceren voor de productie van gerecyclede, voor voedselcontact goedgekeurde plastic pellets. 

Deze worden naar de ISCC-gecertificeerde Berry Global-locatie in het Duitse Bremervörde gestuurd voor productie in nieuwe Heinz Beanz Snap Pots. Dit na tests onder leiding van Sabic, Berry Global en KraftHeinz om de juiste polymeersamenstellingen te selecteren om aan de technische vereisten te voldoen. Na gebruik kunnen de Heinz Snap Pots worden gerecycled via de straatinzameling. 

Artikel delen