interpack-bezoekers op ontdekkingsreis bij Bericap

Bericap nam bezoekers mee op ontdekkingsreis en toonde haar assortiment afsluitingen

interpack-bezoekers op ontdekkingsreis bij Bericap

Tijdens interpack in Düsseldorf konden bezoekers aan de Bericap-stand een rondleiding krijgen door “Captown” en zo worden geïnformeerd over afsluitingen voor onder andere voedingsmiddelen- en dranktoepassingen.

In de wijk “Beverage Hills” in Captown Bericap nam interpack-bezoekers mee op ontdekkingsreiswerden de ClipAside tethered caps van de producent getoond. Deze doppen zijn bevestigd aan de fles en kunnen in z'n geheel worden gerecycled. De afsluitingen zijn vanaf medio 2024 in Europa verplicht voor plastic drankflessen voor eenmalig gebruik met een capaciteit van maximaal drie liter. 

'Een siliconenvrije klep van thermoplastisch elastomeer'

‘Een van de belangrijkste voordelen van de ClipAside-sluiting is dat merkeigenaren en vullers tegelijkertijd kunnen blijven werken met conventionele (drop TE-band) sluitingen, wat hun flexibiliteit optimaliseert’, aldus Thomas Schmidt, group marketing director bij Bericap.

PET-flessen en kartons

De tethered cap-oplossingen kunnen worden toegepast op onder meer koolzuurhoudende frisdranken (CSD), water-, sap-  en theedranken, en melkproducten - zowel voor PET-flessen als -kartons. 
Ook de sportcaps waren een onderdeel in “Beverage Hills”. Nieuwe sluitingen in dit assortiment zijn Mayence en Biarritz. Voor droge en natte aseptische vulprocessen is de Monet-sluiting van toepassing. 
Een sabotagebewijsring die na opening duidelijk zichtbaar is  in kleine vensters, voorziet in een veiligheidskenmerk. De nieuwe sportsluitingen hebben een mono-materiaalontwerp om hun recyclebaarheid te optimaliseren. 

Bericap toonde op interpack 2023 haar tethered caps assortiment Bericap toonde op interpack 2023 haar tethered caps assortiment

“Foodville”

Het nieuwe HC SK 31/19 sluitsysteem voor ketchup, mayonaise en honing was te vinden in “Foodville”. De lichte sluiting heeft een grote openingshoek tot 180 graden en zorgt voor een  nauwkeurige, druppelvrije dosering door diverse  openingsgeometrie-opties.

Bericap bracht diverse afsluitingen tijdens inteerpack 2023 onder de aandacht

‘Ook de HC SK 31/19 is verkrijgbaar in een “made for recycling”-versie met een siliconenvrije klep van thermoplastisch elastomeer (TPE), zodat het recyclingproces niet wordt vervuild met siliconen’ informeerde Schmidt.

Bericap bracht tijdens interpack 2023 haar assortiment afsluitingen onder de aandacht

 

 

Artikel delen