Recyclecheck voor kartonnen verpakkingen

Recyclecheck voor kartonnen verpakkingen

Tags: nieuws

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft de Recyclecheck voor Papier en Karton Verpakkingen gepubliceerd. Dit hulpmiddel, in de vorm van een pdf, vereenvoudigt de verpakkingskeuzes voor ontwerpers, inkopers en marketeers.

De Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die bedrijven moeten maken als zij een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen.

Beslisboom

De Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden.
Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunnen bedrijven de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Kunststof

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen ontwikkeld. Verder werkt het KIDV momenteel aan recyclechecks voor glas en metaal.

De recyclecheck is opvraagbaar via deze link.

Artikel delen