Labelexpo Europe 2023 keert terug naar Brussels Expo

Labelexpo Europe 2023 keert terug naar Brussels Expo

Labelexpo Europe 2023 keert terug naar Brussels Expo

De inschrijving voor Labelexpo Europe 2023, de internationale vakbeurs voor etiketten- en verpakkingsdruktechnologie, is nu geopend. Het is de eerste keer sinds 2019 dat Labelexpo Europe plaatsvindt in Brussels Expo. Van 11 tot en met 14 september presenteert de tweejaarlijkse beurs een groot aantal live demonstraties, productlanceringen, drie masterclasses onder leiding van experts en evenementen met een focus op automatisering en flexibele verpakkingen.

Negen hallen

Labelexpo Europe 2023 is gericht op converters van etiketten en flexibele verpakkingen, merkeigenaren en verpakkingsontwerpers die gedurende vier dagen in negen hallen de 600 exposanten kunnen ontmoeten. Toonaangevende leveranciers die deelnemen zijn onder andere ABG, Avery Dennison, Bobst, Domino, Durst, Epson, Fujifilm, Gallus, HP, Kocher & Beck, Konica Minolta, Mark Andy, MPS, Nilpeter, OMET en Xeikon.

Tarsus_Labelexpo.3_adv_wk33_23

Masterclasses

Behalve een bezoek aan de stands kunnen bezoekers ook deelnemen aan drie masterclasses onder leiding van experts die georganiseerd worden door The Label Academy, een Automation Arena en een Flex Pack Trail.

Het populaire opleidingsprogramma omvat drie masterclasses van een halve dag die betrekking hebben op markten en technologie voor wijnetiketten, flexibele verpakkingen en duurzame etiketten en verpakkingen. 

Designconferentie

Daarnaast kunnen bezoekers ook het Dieline Forum bijwonen, een tweedaagse designconferentie waar de nieuwste trends en innovaties worden verkend die bepalend zijn voor de merken van morgen. 

Perstechnologieën

De Flex Pack Trail biedt bezoekers de mogelijkheid meer te weten te komen over digitale en conventionele perstechnologieën, constructies van flexibele verpakkingsmaterialen, vereisten voor coating, lamineren, inkt- en uitharding, in-line en near-line decoratieopties, QC en migratietesten, informeert de organisatie

Informatie via Cloud-portal

De Automation Arena demonstreert een volledige “lights out” productieworkflow, van het aanmaken van bestanden tot digitaal drukken en converteren. Deelnemende merken zijn onder andere CERM, Esko, AVT, Xeikon en Grafotronic. Naast geautomatiseerde installatie en inspectie van zowel print- als conversieprocessen, verzamelt de CERM MIS real-time informatie via een Cloud-portaal die bezoekers op hun eigen slimme apparaten kunnen volgen. 

ECG printen

Nieuw op Labelexpo Europe is Flexo's Future – ECG, een reeks presentaties in Expanded Color Gamut (ECG) printen. Er zijn dagelijkse presentaties van de gerenommeerde ECG-expert Dr. Kai Lankinen op de beurs, waarbij alle aspecten van het afdrukken met een vast kleurenpalet worden behandeld, waarbij tot zeven inkten (CMYK + OGV) worden gebruikt voor het reproduceren van spotkleuren. 

Label Industry Global Awards

Tarsus_Labelexpo.2_adv_wk33_23-1Op 11 september, de eerste avond van de beurs, vindt de ceremonie van de Label Industry Global Awards plaats, met als thema “Crowning the Industry’s Champions”. De awards zijn een beloning voor belangrijke resultaten en successen van mensen en bedrijven die werkzaam zijn in de label- en verpakkingsdruksector. 

Partners

Labelexpo Europe 2023 wordt opnieuw ondersteund en onderschreven door de brancheorganisaties FINAT, EUWID, Febelgra, SPPES, UNFEA en VskE.

Vroegboekkorting

Tot 25 augustus geldt een vroegboekkorting. Klik hier om te registreren.
Artikel delen