Mikrocentrum: ‘Nieuwe ontwikkelingen op Kunststoffenbeurs Den Bosch’

Mikrocentrum organiseert Kunststoffenbeurs 2023 in Den Bosch

Mikrocentrum: ‘Nieuwe ontwikkelingen op Kunststoffenbeurs Den Bosch’

De kunststof- en rubberbranche speelt een cruciale rol in de verpakkingsindustrie. Dit vanwege de talloze voordelen en beschermende, duurzame eigenschappen van deze materialen. Het is duidelijk dat verpakkingsbedrijven niet stilzitten en zich meer dan ooit richten op duurzame oplossingen. De groeiende vraag naar duurzaam en recyclebaar plastic brengt echter verschillende uitdagingen met zich mee, die verder gaan dan enkel kosten, kwaliteitsstandaarden en gebruiksgemak. Het produceren onder de juiste omstandigheden is net zo belangrijk.

Kennis over kunststof- en rubbermaterialen opent deuren naar innovatieve verpakkingsoplossingen. Door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en eigenschappen van materialen, kunnen verpakkingsontwerpers en -fabrikanten baanbrekende en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen creëren. Deze spelen in op de voortdurende veranderende behoeften van consumenten en industrieën. Deze ontwikkelingen ontdek je tijdens de 24e editie van de Kunststoffenbeurs. Dit is dé vakbeurs waar internationale en nationale vakexperts samenkomen om kennis te delen over de toekomst van kunststoffen, stelt organisator Mikrocentrum.

Mikrocentrum.1_adv_wk33_23

Gespecialiseerde bedrijven in kunststofverpakkingen, labelen en meer

Het thema van dit jaar, Toekomst van Kunststoffen, is een paraplu voor alle ontwikkelingen, initiatieven en nieuwe productietechnieken die met kunststoffen ontwikkeld worden. Denk aan de kansen rondom duurzaamheid, de energietransitie, mogelijkheden voor productontwikkeling en de innovaties in machines om kunststof verpakkingen te verwerken en te bewerken. 

Op de beursvloer zijn ruim 230 specialistische bedrijven uit de kunststof- en rubberindustrie. Denk aan bedrijven met een expertise in spuitgieten, verpakken, labelling en recycling. Zij nemen je mee in hun ervaringen, use cases en de laatste ontwikkelingen binnen de verpakkingsindustrie.

Lezingen over duurzaam verpakken

Niet alleen op de beursvloer wordt kennis over de toekomst van kunststof en rubber in de verpakkingsindustrie gedeeld. Ookt tijdens het congresprogramma staan diverse keynotes gepland met onderwerpen die aansluiten bij de verpakkingsindustrie. Denk aan lezingen als: “Design for recycling van kunststofverpakkingen” door Partners for Innovation en “Bioplastics & Verpakkingen” door Green Serendipity.  

Over de Kunststoffenbeurs

De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof- en rubber. Op 20 en 21 september zijn in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch de mogelijkheden te ontdekken voor duurzame productontwikkeling en productie. Dankzij de unieke eigenschappen kun je met kunststof en rubber namelijk alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productie- en verpakkingstechnieken. Toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Bekijk hier de video van de Kunststoffenbeurs 2022

 

Artikel delen