Eerste voedselverpakking van Paptic folie

Eerste voedselverpakking van Paptic folie

Moomin chocolade dragees van Fazer is het eerste voedsel dat wordt verpakt in het op houtvezel gebaseerde Finse Paptic Gavia materiaal van het bedrijf Paptic Oy. De zakken met witte en rode chocoladetabletten werden op 26 oktober gelanceerd in Finland in de K- food-winkels en in de eigen winkels van Fazer.

Het op houtvezels gebaseerde materiaal van Paptic wordt beschreven als een materiaal tussen papier, plastic en textiel in. Het wordt vervaardigd met een speciale schuimtechnologie genaamd Foam Forming. De producent vervangt bij de productie ongeveer 50% water als drager van de vezels door schuim. Hiermee vormt hij bellen op de gewenste maat en maakt daarmee materiaal met lange vezels. De technologie bespaart zowel grondstof als energie en het materiaal krijgt interessante eigenschappen, zoals sterk, flexibel en sealbaar.
Paptic Gavia is een materiaal op houtbasis, waarbij minimaal 80 procent van de grondstoffen afkomstig is van hernieuwbare materialen, bijvoorbeeld uit gecertificeerde Scandinavische bossen. Bovendien kan een verpakking van het materiaal worden gerecycled.

Duurzaam

Fazer schrijft in een persbericht dat de chocolade dragées traditioneel verpakt worden in plastic zakken of dozen van karton, maar in overeenstemming met haar duurzaamheidsstrategie is Fazer constant op zoek naar nieuwe manieren om een ​​milieuvriendelijkere toekomst te creëren en met behulp van nieuwe verpakkingsoplossingen bij te dragen aan een duurzamere toekomst.
‘De verpakking beschermt het product en vermindert zo onnodig afval. Minder voedselverspilling is op zijn beurt een van de belangrijkste manieren om de negatieve milieueffecten van voedselproductie te minimaliseren’, zegt Sari Sarin , directeur Duurzaamheid bij Fazer.

Moomin mok

Dit is de tweede keer in korte tijd dat het Finse Moomin-producten worden verpakt in het Paptic-materiaal. Onlangs werden ook de Moomin-mokken verpakt in Paptic's op houtvezel gebaseerde tassen.

Artikel delen