Nieuwe geautomatiseerde Elopak-magazijn operationeel

Het nieuwe geautomatiseerde magazijn van Elopak is sinds 9 november actief.

Nieuwe geautomatiseerde Elopak-magazijn operationeel

Elopak, leverancier van kartonnen verpakkings- en vulapparatuur, heeft sinds gisteren zijn volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn in Terneuzen in gebruik genomen.

De logistiek en efficiëntie zijn volgens Elopak sterk verbeterd met deze hightech faciliteit. De locatie is gebouwd volgens de nieuwe normen: opslag over meerdere locaties is niet meer nodig en voormalige handmatige processen zijn geautomatiseerd.

Elopak_warehouseTerneuzen.1

Duurzaamheid

In lijn met de inzet van het bedrijf op duurzaamheid en de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 tot netto nul te verminderen, waren omgevingsfactoren een belangrijke overweging bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe magazijn. Doordat het nieuwe magazijn naast de bestaande convertingfabriek is gebouwd, zullen naar verwachting meer dan 40 vrachtwagentransporten per dag worden bespaard. Het rechtstreeks overbrengen van niet-gevulde kartonverpakkingen tussen beide faciliteiten zal de transportkosten, het regionale verkeer en de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, omdat Elopak eerder drie externe magazijnen in de regio exploiteerde.

'Ons nieuwe High-Bay Warehouse zal aanzienlijke veiligheids- en kwaliteitsverbeteringen opleveren'

Volautomatische handling

Het magazijn biedt volautomatische handling en heeft een totale opslagcapaciteit van 495 miljoen kartonverpakkingen. Minder dan 20 maanden na de eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe faciliteit, zullen vanaf morgen de eerste productiepallets erin worden opgeslagen.

Elopak_warehouseTerneuzen.2

Het nieuwe geautomatiseerde magazijn van Elopak is recent in gebruik genomen.

Uitgebreide opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van het nieuwe magazijn is met 200 miljoen verpakkingen en 24 duizend palletplaatsen op 5.800 vierkante meter aanzienlijk uitgebreid. De hoogte van het magazijn is 25 meter, waardoor 9 pallets op elkaar geplaatst kunnen worden. 
Alle processen zijn volledig geautomatiseerd: vanaf het verlaten van de pallets uit de convertingfabriek tot de uiteindelijke opslaglocatie. Omdat er geen handmatige handelingen aan te pas komen, is het risico op beschadigde blanco verpakkingen verminderd, waardoor het niveau van voedselveiligheid binnen de faciliteit verder wordt verhoogd, claimt het verpakkingsbedrijf.  

In een reactie op de lancering van het nieuwe magazijn verklaarde Jeroen Rijnhout, general manager Elopak Nederland: ‘Naast betere omgevingsfactoren en de verhoogde efficiëntie, zal ons nieuwe High-Bay Warehouse aanzienlijke veiligheids- en kwaliteitsverbeteringen opleveren. Daardoor wordt Elopak Terneuzen een veiligere plek om te werken en worden de mogelijkheden ondersteund om betere kwaliteit aan onze klanten te leveren.’

Artikel delen