30% energiebesparing bij aanbrengen van lijm

30% energiebesparing bij aanbrengen van lijm

Tags: nieuws

Van 5 tot en met 7 april 2022 presenteert Robatech op de Empack in Gorinchem een nieuwe dimensie in industrieel lijmen: energiebesparend, herhaalbaar en constant. Met de slimme Vision-smelter, de volledig geïsoleerde Performa verwarmde slang en de SpeedStar Compact spuitkop kunnen primaire en secundaire verpakkingen snel en met hoge precisie worden gelijmd.

Vision

Vision is een nieuwe lijmsmelter met vele voordelen: Het apparaat verhoogt de precisie van de lijmapplicatie dankzij de stabiele transportdruk en de constante lijmviscositeit. Het is ook de smelter met het laagste stroomverbruik op de markt. De Smart Terminal - een LED-zuil op de smelter - toont het bedienend personeel, zelfs op afstand, of het lijmproces goed verloopt of dat er bijvoorbeeld lijm moet worden bijgevuld. De smelter kan in de lengte of in de breedte worden geïnstalleerd, wat de machinebouwers meer flexibiliteit biedt. Via het innovatieve 45-graden FlexPort-aansluitvlak kunnen de transportslangen onder verschillende hoeken worden aangesloten om ruimte te besparen.

30% minder stroomverbruik

Klaas Muller, Commercieel Directeur van Robatech Nederland, is verheugd de innovaties in hotmelt applicatie voor de verpakkingsindustrie op de Empack te kunnen presenteren: ‘Met de drie nieuwe systeemcomponenten reduceren we het stroomverbruik tot 30% ten opzichte van vergelijkbare lijmapplicatiesystemen. Onze klanten kunnen zo niet alleen hun bedrijfskosten verlagen, maar ook hun duurzaamheidsbalans verbeteren.’

Performa

Met zijn moderne verwarmde isolatie en volledig geïsoleerde PrimeConnect aansluitkoppeling garandeert de Performa hotmelt lijmtransportslang een snelle operationele paraatheid en een uitstekende energie-efficiëntie. ‘Performa houdt de temperatuur en de viscositeit van de gesmolten lijm over de gehele lengte van de slang even constant als een temperatuurregelaar de oventemperatuur’, zegt Klaas Muller. ‘Dit maakt de lijmapplicatie niet alleen betrouwbaarder, maar ook goedkoper.’ De verwarmde lijmtransportslang wordt via de aansluitkoppeling PrimeConnect - zonder speciaal gereedschap, plug-and-play - op de lijmkop en de smelter aangesloten.

SpeedStar Compact

De SpeedStar Compact elektrische spuitkop voltooid Robatech's energiebesparende lijmapplicatiesysteem. Uniek aan deze lijmkop is de automatische slagregeling, die zich vooral bij het lijmen van primaire verpakkingen loont: de intelligente regelelektronica zorgt voor het nauwkeurig aanbrengen van millimeter kleine hot melt-puntjes en korte rupsen op kleine flappen en kleine oppervlakken - en dat constant gedurende de gehele levensduur van 500 miljoen gebruikscycli. Bovendien wordt de slag elektronisch bewaakt: als er lijmdruk wordt uitgeoefend, detecteert het controlesysteem of er al dan niet lijm is aangebracht. Een pluspunt voor kwaliteitscontrole bij lijmapplicatie.

Robatech toont het nieuwe lijmapplicatiesysteem voor primaire en secundaire verpakkingen op de Empack in Gorinchem op stand C110.

Artikel delen