Adkow nu ook leverancier van verpakkingsmachines

Adkow nu ook leverancier van verpakkingsmachines

Adkow in Waardenburg startte als onderhouds- en servicebedrijf voor offset- en diepdrukrotatiedrukkerijen. Die service is uitgebreid naar andere printsegmenten, zoals verpakkings- en decoratiedrukkers. Sinds een aantal jaren zijn mede door overnames vele vertegenwoordigingen toegevoegd.

Adkow directeur André Dokter voor een recent geleverde Schepers Digilas 5000 direct laser-graveermachine bij een klant in België.

De integratie van de Grafotec vertegenwoordigingen in 2017 bracht merken mee als het Duitse Kolbus, dat machines maakt om boekbanden en luxe massiefkartonverpakkingen te produceren, alsook machines voor de productie van golfkartondozen.

Drie Italiaanse merken

Op het terrein van specialistische afwerking van drukwerk biedt Adkow nog drie Italiaanse merken: Meccanotecnica voor de productie van garengenaaide boekblokken, Tecnograf di Pulcini voor een diversiteit aan uitlegsystemen en OMM met nabewerkingssystemen voor digital print en belichtingsapparatuur en uitwassystemen voor de flexo industrie. Daarnaast heeft Adkow ook Gämmerler in portefeuille dat robotiseringstechnieken en inline finishing apparatuur levert in rotatiedrukkerijen.

Adkow neemt GRU over

Eind 2018 nam Adkow de activiteiten van GRU over, een handelsonderneming met name actief in de verpakkingsindustrie met specialisme in diep- en flexodruk. Daartoe behoren ook de vertegenwoordigingen uit de Heliograph Group, zoals Bauer logistics, Lüscher CTP systemen en merken die actief zijn in de diepdrukindustrie, zoals Daetwyler rakelsystemen, K. Walter voor galvaniseren van diepdrukcilinders en leveranciers van apparatuur om cilinders en flexo platen/sleeves te graveren, zoals Hell, Ohio en Schepers.

Blijf op de hoogte van nieuwe verpakkingsontwikkelingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Artikel delen