Arla Foods: ‘klimaatneutraal in 2050’

Arla Foods: ‘klimaatneutraal in 2050’

De duurzaamheidsambitie van Arla Foods is 30% minder CO2-uitstoot in 2030 en volledig klimaatneutraal zijn in 2050. Dit jaar gaat het bedrijf verder met haar doel middels het verder verduurzamen van haar verpakkingen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Door het verduurzamen van de zuivelverpakkingen bespaart Arla Foods naar eigen zeggen tot en met 2030 jaarlijks 8.000 ton aan CO2-uitstoot. Tegen 2030 wil de onderneming de CO2-uitstoot met 30% verminderen.

‘We streven ernaar om onze impact op het milieu doorlopend te verminderen. Duurzame verpakkingen maken een essentieel onderdeel uit van de oplossing. De nieuwe sky-bekers dragen bij aan onze missie om in 2050 klimaatneutraal te zijn’, zegt Bas Padberg, managing director bij Arla Foods Nederland.

Duurzame verpakkingen van Arla Foods

Duurzaam jasje skyr beker Arla Foods

De Zweeds-Deense zuivelcoöperatie onthult deze week een duurzaam jasje voor de 1 kg skyr-bekers in aanvulling op de Arla Biologisch-verpakkingen en de 450 gr. bekers skyr.

Skyr-beker van Arla Foods in duurzaam jasje

100% recyclebaar

De CO2-afname van de skyr-beker wordt voornamelijk behaald door een aanzienlijke plasticreductie. Voor elke beker wordt 16 gram minder plastic gebruikt dan bij de vorige verpakking. Daarnaast zijn de beker en het deksel 100% recyclebaar. Het resultaat is een plasticbesparing van 40%. Dit komt overeen met een totaal van 270 ton plastic per jaar voor het gehele zuivelbedrijf. Het bespaarde plastic is vervangen door een kartonnen wikkel van gecertificeerd karton, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het karton is door de consument eenvoudig te scheiden en kan worden gerecycled, stelt de internationale zuivelcoöperatie.

www.arla.nl

Artikel delen