Baumer hhs presenteert lijmoplossingen voor e-commerce

Baumer hhs presenteert lijmoplossingen voor e-commerce

Op 15-17 maart zal Baumer hhs tijdens CCE International nieuwe lijmsystemen die zijn ontwikkeld voor het e-commerce-segment presenteren. De oplossingen voldoen aan vrijwel alle eisen van de markt voor het aanbrengen van drukgevoelige lijm op e-commerce verpakkingen.

Lijmoplossingen voor e-commerce toepassingen

‘Baumer hhs is een van de specialisten als het gaat om het ontwikkelen van hoogwaardige lijmoplossingen voor e-commerce toepassingen. We nodigen bezoekers van CCE International 2022 van harte uit om met onze experts te praten. We zijn verheugd om u te laten zien hoe u de efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid van uw lijmproces bij de productie van e-commerce verpakkingen kunt optimaliseren met behulp van de nieuwste apparatuur van ons bedrijf’, zegt Thomas Walther, hoofd Business Development bij Baumer hhs.

Xmelt-smelter

Bij de productie van verzenddozen van zwaar golfkarton is de tank van de nieuwe 100 kg zware Xmelt-smelter ontworpen om een ​​energiezuinig smelten van de (drukgevoelige) lijmen te garanderen. De stromingsregelaar van de smelter voedt de lijm consistent, waardoor een uniforme verlijming op zwaar golfkarton binnen nauwe toleranties en over ieder snelheidsbereik mogelijk is.

Opnieuw ontworpen

De vloeistofmechanica van het mondstuk op de beproefde aanbrengkop van Baumer hhs is opnieuw ontworpen om een ​​homogene lijmtoepassing van begin tot eind te ondersteunen. Vooral bij hoge aanbrenggewichten tot 500 g/m2 brengt de kop de lijm nog gelijkmatiger aan. ‘Het golvende oppervlak van golfkarton van zware kwaliteit vereist een consistente en hoogwaardige toepassing van tussen 250 en 500 g/m2 lijm om het te egaliseren, zodat e-commerceverpakkingen die van dit materiaal zijn gemaakt, gemakkelijk en met weinig inspanning kunnen worden geseald’, legt Walther uit.



HP 500 SB

Omdat het oppervlak van deze materialen aanzienlijk gladder is dan dat van golfkarton, is het aanbrengen van 50 tot 150 g/m2 lijm ruim voldoende om een ​​doos of verpakking goed af te sluiten. Voor deze toepassing heeft Baumer hhs de HP 500 SB ontwikkeld, een nieuwe coatingaanbrengkop die topkwaliteit garandeert bij aanbrenggewichten tot 150 g/m2. ‘SB staat voor “snuff back” en betekent dat de spuitmond tegen de richting van de lijmstroom in sluit, waardoor er een onderdruk ontstaat. Dit heeft op zijn beurt het effect dat de lijmstroom snel en netjes wordt afgesneden, waardoor er geen resten van de spuitmond achterblijven’, zegt Walther.

Xmelt hotmelt

Baumer hhs biedt eveneens een geoptimaliseerde Xmelt hotmelt unit voor deze toepassingen. Het heeft een stroomregelaar die de hoeveelheid lijm binnen nauwe toleranties aanpast wanneer snelheidsveranderingen optreden. Dit nieuwe lijmsysteem heeft een houder met precisie-instellingen voor het nauwkeurig afstellen van de positie van het mondstuk ten opzichte van het verpakkingsmateriaal.

‘Bij CCE International zullen we ook bespreken hoe belangrijk flexibele bevestigingen met nauwkeurige instellingen zijn voor de kwaliteit van de lijmtoepassing. Het is een probleem dat in het verleden maar al te vaak is onderschat,’ sluit Walther af.

Je vindt Baumer hhs tijdens CCE International in München op stand 2440, hal 4a

Artikel delen