Advertorial

Beter en bewuster verpakken met Pack Improve

Beter en bewuster verpakken met Pack Improve

Pack Improve organiseert wederom de Voorlichtingsbijeenkomst (Duurzaam) Verpakken & Wetgeving: in 2 uur tijd is men helemaal bijgepraat. 17 januari in Zwolle en 24 januari in Alphen aan de Rijn. Recycle-resultaten, wetgeving, Verpakkingenbesluit, het lage kunststof tarief - hoe en wat -, natuurlijke materialen en alternatieve oplossingen komen aan bod.

[[ADVERTORIAL]]

‘Verpakkers zoeken alternatieven voor folies/laminaten en voor rigide kunststof verpakkingen (zijnde niet mono)’, zo merken wij. ‘Tevens hebben producenten behoeft aan inzicht in nieuwe materiaal oplossingen, technieken en de verpakkingstoekomstvisie van de overheid. Om bedrijven daarin bij te staan initieert Pack Improve deze bijeenkomsten’, aldus Wil Nijssen van Pack Improve.

Tweedaagse minicursus

En voor bedrijven die behoefte hebben aan kennis over ALLE karton en kunststof verpakkingstoepassingen en achtergrond is er de 2-daagse minicursus PIM op 22 en 31 januari, en PIM 14 op 19 maart. De opgedane kennis is direct toepasbaar, veel praktijk, video’s, theorie, creativiteit, materiaaleigenschappen, techniek en “wat is er op de markt”.  Uitermate geschikt voor mensen die hun kennis willen verbreden, nieuwe medewerkers, verpakkingsinkopers, kwaliteit- en R&D verantwoordelijken.

Module Design to Sort & Recycle

Om hoogwaardige recycling van kunststoffen mogelijk te maken zal er eerst goed (na)gesorteerd moeten worden om zuivere materiaalstromen te verkrijgen. De bestaande sorters kunnen veel, maar (nog) niet alles. Verpakkers worden gestimuleerd om bij het (her)ontwerpen van de rigide kunststof verpakking rekening te houden met die beperkingen. De beloning is een tarief van 38 ct. in plaats van 64 ct. per kg, een flinke besparing! Pack Improve kent de restricties, voorwaarden en alternatieven om hier maximaal voordeel uit te halen.

Bezoekt u www.packimprove.nl voor meer informatie of bel ons op 0251 – 314368.

Team Pack Improve

Artikel delen