Clariant: ‘2 miljoen ltr. ontsmettingsmiddel'

Clariant: ‘2 miljoen ltr. ontsmettingsmiddel'

Het Zwitserse chemiebedrijf Clariant is begonnen met de maandelijkse productie van 2 miljoen liter ontsmettingsmiddel om essentiële instellingen te ondersteunen tijdens de COVID-19 uitbraak.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De maandelijkse 2 miljoen liter ontsmettingsmiddel wordt geproduceerd in Clariants fabriek in Gendorf, Duitsland. Vanaf daar wordt het rechtstreeks of via herverpakkingspartners verstrekt aan regionale ziekenhuizen en andere vitale instellingen in Beieren. Deze regio heeft momenteel te maken met beperkte beschikbaarheid van dit product tijdens de COVID-19 uitbraak.

10 miljoen liter ontsmettingsmiddel

Op de locatie in Gendorf kan Clariant zijn beschikbare infrastructuur gebruiken om de benodigde ingrediënten op grote schaal te mengen in ontsmettingsmiddel. Hierdoor kan het bedrijf voldoen aan bijna tweederde van de maandelijkse streefvraag van de Beierse staat, die streeft naar een totaal van 10 miljoen liter ontsmettingsmiddelen in de komende drie maanden. Kosten in verband met dit programma worden gefinancierd door een crisisfonds opgericht door de Zuid-Duitse staat. Clariant bood zijn bijdrage tegen kostprijs.

Clariants samenwerking met bedrijven

Om de productie van zulke grote hoeveelheden ontsmettingsmiddel te realiseren, heeft het Zwitserse bedrijf samengewerkt met verschillende andere bedrijven. Het belangrijkste ingrediënt, ethanol uit hernieuwbare bronnen, werd geleverd door CropEnergies. Na inspectie en goedkeuring wordt de ethanol gemengd met andere ingrediënten in de productiefaciliteiten van Clariant om ontsmettingsmiddel te produceren volgens een officiële standaard van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Na voltooiing wordt het ontsmettingsmiddel opgevuld in grote tankcontainers. Andere partnerbedrijven vullen verpakkingen in geschikte maten, waarna het ontsmettingsmiddel wordt gedistribueerd naar onder andere regionale ziekenhuizen. Het totaal van 10 miljoen liter zou ongeveer 750 ml ontsmettingsmiddel vertegenwoordigen voor elke inwoner van Beieren. Aldus Clariant.

Tags: 
Artikel delen