COVID-19: werken in de verpakkingsindustrie?!

COVID-19: werken in de verpakkingsindustrie?!

In verband met de corona-uitbraak hebben veel Europese landen mensen geadviseerd om thuis te blijven, tenzij hun werk essentieel is. Moeten degenen die werkzaam zijn in de verpakkingsindustrie worden aangemerkt als essentieel?

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In het Verenigd Koninkrijk heeft de regering richtlijnen vrijgegeven om alleen naar buiten te gaan voor voedingsmiddelen, gezondheidsredenen en werk dat niet vanuit huis kan worden gedaan.

GlobalData

Jessica Paige, Packaging Writer bij data-analyse- en adviesbureau GlobalData, zegt: ‘Veel van de mensen die werkzaam zijn in de verpakkingsindustrie hebben gepleit dat verpakkingsgerelateerde werknemers ook worden gedefinieerd als belangrijke werknemers. Vorige week heeft de Britse Plastic Federation (BPF) er bij de Britse regering op aangedrongen om werknemers in de kunststofsector als essentieel te classificeren. Dit omdat de noodzaak van kunststof verpakkingen tijdens deze pandemie een kwestie van gezondheid en veiligheid is geworden’, zegt Paige.

Verpakkingen zijn belangrijk

Paula Birch, global sales director bij Parkside, een Britse leverancier van verpakkingsoplossingen, vertelde GlobalData dat verpakkingen van belang zijn in het huidige leefmilieu en dat daarom ook degenen die in de verpakkingsindustrie werkzaam zijn, noodzakelijk zijn.

Birch stelt: ‘Zonder verpakkingen zou de hele voedingsmiddelenindustrie instorten. Hoe lever je soep  of vers brood zonder een verpakking? Verpakkingen zijn er om de gezondheid en veiligheid van de consument te beschermen en te behouden. Zonder verpakkingen, zal met name voedselverspilling escaleren tot catastrofale niveaus.’

Paige vervolgt: ‘Vorige week vertelden werknemers van verpakkingsbedrijf WestRock op de Kilbride-fabriek aan de Schotse tabloid Daily Record dat ze werden gevraagd om hun leven te riskeren voor hun werk. Volgens de tabloid zei een anonieme werknemer dat ze bang zijn voor hun gezondheid, dat ze niet worden betaald als essentiële werknemers en dat alle managers thuis in isolatie zitten. 'Wij worden gevraagd ons leven te wagen voor een kartonnen doos.’

Het Amerikaanse golfkartonbedrijf WestRock heeft hier nog niet op gereageerd en ook geen verklaring afgelegd over de COVID-19 uitbraak.

Andere verpakkingsbedrijven zoals Amcor, Mondi en UPM blijven actief, informeert GlobalData.

Tags: 
Artikel delen