DDW 2020: expositie Rethinking Plastic

DDW 2020: expositie Rethinking Plastic

Tags: nieuws

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) 2020 – 17-25 oktober – zijn bij Yksi Expo in Eindhoven de Rethinking Plastic Exposities te zien. Van september 2020 tot november 2022 bij Yksi Expo een programma rond het thema Rethinking Plastic waarbij de hele keten aan bod komt.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het Rethink initiatief van PlasticsEurope Nederland en NRK heeft bij Yksi Expo een expositie ingericht. Aan de hand dan de vijf RE’s (Reuse, Recycle, Redesign, Renew en Reduce) wordt op de stand van Rethink een beeld gegeven van hoe de rubber- en kunststofindustrievorm geeft aan de verduurzaming van zijn producten, informeert de organisatie.

Expositie Rethinking Plastic toont award-winnaars

Op de expositie zijn onder andere de volgende award-winnaars te zien:

De bijzettafels Sidepigs van Werkwaardig. Deze tafels, in de vorm van een varken en geproduceerd door Dragon Plastics, zijn gemaakt van afval-visnetten.

Dutch Design Week: Rethink expositie met Sidepigs-bijzettafels van Werkwaardig.

De nieuwste Senseo-koffiemachines van Philips, waarvan de buitenste delen van het apparaat zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

DDW 2020: Rethinking Plastic expositie met Senso-apparaten waarvan de buitenste delen zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Plantenpotten van Van Desch Plantpak, geproduceerd van recyclaat uit plastic afval, zoals bijvoorbeeld foodverpakkingen.

Dutch Design Week: Rethink expositie met platenpotten van Van Desch Plantpak, geproduceerd van recyclaat uit plastic afval, zoals bijv. foodverpakkingen.

Over Yksi Expo

Yksi Expo is een platform dat onder Dutch Design, technologie, architectuur en andere creatieve disciplines verbindt, toegelegd op duurzaam ontwerpen en circulair design.

www.plasticseurope.org

www.nrk.nl

https://ddw.nl/

Artikel delen