Drie bedrijven werken samen aan foodinnovatie

Het proces van fermenteren wordt al eeuwen toegepast, maar goed en consistent fermenteren is moeilijk. De voedselinnovatie van Verstegen, Swirling Spoons en de procestechnologie kennis van Skillpack maken het naar eigen zeggen mogelijk om consistent en veilig te fermenteren. Aldus Skillpack.

Consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en gezondheid. Verstegen bedacht daarom een manier om groenten vier maanden te kunnen bewaren. In plaats van te fermenteren in weckpotten worden de deeptrackmachines van Skillpack gebruikt.

Twee dagen winst

Door de folie deeptrackmachine van Skillpack bereikt Swirling Spoons in 3 dagen volledige fermentatie. Daar hadden ze eerder ongeveer 5 dagen voor nodig.

Fermenteren

Fermenteren is een proces waarbij melkzuurbacteriën gebruikt worden om een voedingsmiddel te verduurzamen.

www.skillpack.nl

www.verstegen.eu/nl/nl.html

 

Meer artikelen

recent new image
DS Smith overweegt...

Verpakkingsproducent DS Smith is...

Lees meer
recent new image
E-tekenaudits worden...

Het e-teken is een symbool dat wordt...

Lees meer
recent new image
Nefab breidt activiteiten...

Nefab Group heeft, via Nefab Packaging...

Lees meer
recent new image
AWA neemt AIPIA over en...

Marktonderzoeksbureau AWA Alexander...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox