Advertorial

Energiebesparende industriële dozenprinter

Energiebesparende industriële dozenprinter

Energie besparen, dat willen we allemaal. Zeker met de huidige prijsstijging van gas en elektra. Wat is er aan de hand, welke maatregelen neemt de Nederlandse overheid en hoe kan Domino met haar energiebesparende industriële printer producerende bedrijven helpen om de energierekening te beperken?

Dit is een artikel van onze partner Domino Benelux.

In het kort, wat is er aan de hand?

Gas is op dit moment schaars, waardoor de aardgasprijs de afgelopen maanden wereldwijd fors is gestegen. De economie herstelt zich sneller van de coronapandemie dan gedacht waardoor meer gas nodig is[1]. De vraag is groter dan het aanbod, wat zorgt voor hoge prijzen.


Vooral bedrijven in de producerende industrie (bijvoorbeeld aluminium) en glastuinbouw (groenten en fruit)[2] voelen dit in hun portemonnee. Zij kiezen ervoor om de productie te verminderen omdat de energiekosten voor aardgas zo hoog zijn. Men verwacht dat de krapte op de gasmarkt in Europa de komende maanden aanhoudt en de aardgasprijzen hoog blijven.

Maatregelen van de overheid

Om te beginnen verlaagt het kabinet de energiebelasting voor huishoudens en bedrijven voor het jaar 2022. Hiervoor trekt men voor bedrijven een bedrag uit van 0,5 miljard. Daarbij belooft het kabinet de ontwikkelingen rond de energieprijzen en de gevolgen voor de rekening nauwlettend te volgen[3].

Productiekosten verminderen en energie besparen

Bijna ieder product, verpakking en pallet in de productieketen moet voorzien worden van een unieke codering. Denk hierbij aan de houdbaarheidsdatum, maar dit kan evengoed een logo, QR-code, barcode, lot- of batchnummer zijn.

De nieuwe Cx350i hoge resolutie dozenprinter die Domino onlangs op de markt bracht, helpt energie te besparen doordat deze industriële printer, in tegenstelling tot iedere andere dozenprinter, geen energieslurpende verwarmingsmodule heeft.

Daarnaast kan er met de printer bespaard worden op het verbruik van inkt door de instelling van de druppelgrootte. De printer biedt naast de standaard druppelgrootte, twee andere groottes om te gebruiken. Van de standaard groot (60pl), tot medium (40pl) of klein (20pl) wat de klant tot 20% inktbesparing kan opleveren.

Energie besparen bij productie

Naast eerdergenoemde energiebesparingen, biedt de Cx350i ook bedieningsgemak dankzij de intuïtieve gebruikersinterface op een groot 10 inch Touchpanel. Dankzij het grote formaat van de inktvoorziening is de uptime van de printer hoog. Daarnaast kan inkt tijdens productie, dus zonder stilstand, vervangen worden. Tot slot is de printer vrij van regulier onderhoud en heeft hij geen perslucht of filter nodig.

Wilt u meer weten? In het blog van Domino "Maak kennis met de Cx350i, onze nieuwe cloudgebaseerde printer - Big on Boxes!" komen de volgende onderwerpen aan bod: printkwaliteit, functies en connectiviteit. Lees hier meer...

Artikel delen